Uncategorized

Review: Verstegen Tafelgoud

Review Verstegen Tafelgoud. Wat is het en waar gebruik je het voor?

Twee weken terug kreeg ik wederom een Foodybox opgestuurd met daarin allemaal lekkere, nieuwe producten om uit te proberen. Één van deze producten trok meteen mijn aandacht, Tafelgoud van Verstegen. Het is een potje specerijen dat je als alternatief voor zout kunt gebruiken. Daar word ik nieuwsgierig van en dus ben ik er mee aan de slag gegaan. Wat het precies is, hoe je het gebruiken kunt en wat ik er van vind lees je hieronder.

Wat is Tafelgoud?

Review Verstegen Tafelgoud. Wat is het en waar gebruik je het voor?

Tafelgoud is een product van Verstegen. Je kent het merk vast van alle kruiden en specerijen in potjes met rode doppen. Het bedrijf bestaat sinds 1886 en is al meer dan 100 jaar actief in de wereld van kruiden en specerijen. Volgens de website van producten Verstegen is Tafelgoud het alternatief voor zout. Tafelgoud bestaat voor het grootste deel, 47%, uit specerijen, 25% groenten, 18% zeezout en 10% miso.

Door gebruik te maken van Tafelgoud gebruik je minder zout, zonder dat je op smaak inlevert. Tafelgoud is te koop in een handig klein molentje met een inhoud van 44 gram en met twee maalstanden. Door de stand van de dop te veranderen kun je fijn en grof malen. Je vindt Tafelgoud in de schappen van Albert Heijn en in de webshop van Verstegen voor €3,39.

Ingrediënten en voedingswaarden

Dan gaan we meteen verder met de ingrediënten en voedingswaarden. We weten al dat Tafelgoud voor het grootste deel uit specerijen bestaat, maar welke dan? En wat zit er verder in qua ingrediënten? Ik vond de volgende ingrediënten en voedingswaarden terug:

Ingrediënten van Tafelgoud:

Specerijen (koriander, peper, gember, kurkuma, karwijzaad, foelie, komijn, lavaswortel), groenten (ui, bruine ringboleet), zeezout, 10% misopoeder (SOJAbonen, rijst, zout, koji startercultuur), kruiden.

Voedingswaarden van het onbereid product:

Per 100 gram
Energie280 calorieën
Vetten6,5 gram
Waarvan verzadigd1,0 gram
Koolhydraten35,9 gram
Waarvan suikers17,8 gram
Eiwitten10,5 gram
Zout19,5 gram

De combinatie van ingrediënten vind ik interessant.
Tja, wat kun je zeggen over de voedingswaarden. Of het gezond of ongezond is hangt bij dit product volledig af van waar je het voor gaat gebruiken. Het leek mij in ieder geval zeer interessant om hier eens mee te koken en te ervaren wat Tafelgoud met de smaak van een gerecht doet.

Hoe smaakt Tafelgoud?

Ik heb Tafelgoud op verschillende manieren gebruikt. Over een gekookt eitje, in een omelet, om een traybake met krieltjes en broccoli op smaak te brengen en nog veel meer. Tafelgoud past qua smaak overal bij. Er is niet één ingrediënt dat echt overheerst, maar het is de combinatie die de smaak maakt. De combinatie van ingrediënten is heerlijk, niet te overheersend en zeker niet zout.

Het fijne van de molen waarin Tafelgoud verpakt is vind ik, dat je twee standen hebt om uit te kiezen. Wil je een subtiele smaak, dan zet je de dop in de lage stand. De molen maalt heel fijn, waardoor je kleine beetjes Tafelgoud aan je gerecht toevoegt. Heb je bijvoorbeeld een grote traybake, dan zet je de dop in de hoge stand en maalt de molen grof. Zo voeg je snel een makkelijk meer aan je gerecht toe.

Is Tafelgoud een must in de keuken?

Het antwoord hierop is kort en bondig: ja! Natuurlijk is versgemalen zeezout heerlijk in gerechten, maar als je minder zout wilt eten zonder in te leveren op smaak, dan is Tafelgoud een heel goed alternatief. Is het een één op één vervanging van zout? Nee, wat mij betreft niet. Ik denk ook niet dat je dat kunt verwachten gezien de andere ingrediënten die toegevoegd zijn. Toch is het een hele fijne smaakmaker, veelzijdig te gebruiken en heel smaakvol. Daarom ben ik zeker fan geworden en staat er standaard een potje in mijn kruidenlade.

Ben je op zoek naar gerechten waarin je Tafelgoud van Verstegen kunt gebruiken? Hier volgen wat tips:

Tot slot

Be je benieuwd naar andere reviews? Misschien vind je de review van de vegan smaken van Hands Off My Chocolate, Huls Vega Sticks of Dr. Oetker – The Good Baker pizza ook wel interessant!

Ik ben 100 % open de review ingegaan en heb Tafelgoud van Verstegen objectief en eerlijk beoordeeld zodat je een goed beeld van dit nieuwe product krijgt. Tafelgoud heb ik toegestuurd gekregen, als onderdeel van een Foodybox, om te proeven en te proberen. Ik ben niet gevraagd dit te reviewen en word hier dus ook niet voor betaald.

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud