Reviews

Review: Gadgy Popcorn machine

Gadgy popcorn machine - review Nanda's Keuken

Onlangs kreeg ik de vraag of ik de Gadgy popcorn machine wilde testen en hier een review over wilde schrijven. Daar sta ik altijd voor open! Ik ben gek op popcorn en vind het hartstikke lekker om zelf te maken. Het apparaat werd toegestuurd en ik ben de popcorn machine uitgebreid gaan testen. Hieronder lees je alles over de machine, het gebruiksgemak en mijn eerlijke bevindingen.

Hoe ziet de machine er uit?

Zoals je op de verpakking al kunt zien is het een grote ronde popcorn machine. De machine bestaat uit meerdere onderdelen. Het grote rode kunststof onderstel bevat het verwarmingselement. Daar bovenop ligt een bakplaat met antiaanbaklaag en een metalen staafje dat de popcornmaïs over de plaat beweegt.

Over de bakplaat komt een grote kunststof deksel om te voorkomen dat de popcorn je om de oren vliegt. Deze deksel kun je na afloop ook gebruiken als kom om je popcorn in te serveren. Tot slot zit er nog een zwarte dop bij om na het poffen van de popcorn op het deksel te doen, zodat het eventuele vet niet onderuit de kom loopt als je deze omdraait.

De popcorn machine zit in een mooie stevige doos verpakt. Alles wordt op zijn plek gehouden door piepschuim en alle onderdelen zijn apart verpakt in plastic zakken. Tijdens de verzending kan er dus weinig mee gebeuren, zodat je er zeker van bent dat het apparaat heel bij je aankomt.

Gadgy popcorn machine in verpakking - review Nanda's Keuken
Gadgy popcorn machine review Nanda's Keuken

De gebruiksaanwijzing

In de doos vind je een gebruiksaanwijzing. Een klein boekje met een duidelijke handleiding in negen talen. In de gebruiksaanwijzing lees je de volgende instructies om popcorn te maken:

 • Verdeel de maïs gelijkmatig over de antiaanbakplaat. Gebruik niet meer dan 130 gram maïs per keer.
 • Voeg ongeveer 30 ml. olie toe op de antiaanbakplaat of leg ongeveer 30 gram boter bovenop het doorzichtige deksel, zodat dit tijdens het proces kan smelten. Voeg geen olie of boter toe voor vetvrije popcorn.
 • Voeg suiker, zout of andere smaakmakers toe indien gewenst. Dit kan alleen worden gedaan wanneer olie of boter aan het apparaat wordt toegevoegd.
 • Plaats het doorzichtige deksel op de bovenkant van het apparaat. Zorg ervoor dat de handgrepen van het doorzichtige deksel overeenkomen met de handgrepen van de antiaanbakplaat. BELANGRIJK: Plaats de zwarte dop niet op het doorzichtige deksel tijdens het maken van popcorn.
 • Druk op de AAN/UIT-schakelaar. Het staafje in het midden begint te draaien.
 • Afhankelijk van de hoeveelheid en de kwaliteit van de maïs die wordt gepoft, moet de popcorn binnen 5 tot 10 minuten klaar zijn.
 • Nadat de popcorn klaar is, drukt u op de AAN/UIT-schakelaar om het apparaat uit te zetten. Koppel het netsnoer los van het stopcontact.
 • Plaats de zwarte dop op het doorzichtige deksel en zorg ervoor dat deze goed is gemonteerd.
 • Draag altijd hittebestendige handschoenen. Pak beide sets handvatten (van het doorzichtige deksel en de antiaanbakplaat) stevg vast en draai het geheel om.
 • Laat het apparaat volledig afkoelen voordat u een tweede partij popcorn maakt.
 • Plaats de met popcorn gevulde kom op een schoon, plat oppervlak. Til de antiaanbakplaat iets van u af om de stoom te laten ontsnappen.
 • Serveer de popcorn met het doorzichtige deksel als kom of gebruik een andere grote serveerschaal.

Verder staan er nog wat veiligheidswaarschuwingen in de gebruiksaanwijzing om letsel te voorkomen, schoonmaak instructies en opberg instructies. Mocht je de Gadgy popcorn machine aanschaffen, lees de gebruiksaanwijzing dan even goed door. Hierboven lees je maar een klein deel van de instructies.

Gebruiksgemak

De Gadgy popcorn machine vind ik heel eenvoudig in gebruik. Het apparaat is eenvoudig in elkaar te zetten. Daar kan weinig aan misgaan. Er zit één schakelaar op, waarmee je de machine aanzet. De rest gebeurt vanzelf. Als je de handleiding volgt om popcorn te maken, dan is het eigenlijk heel eenvoudig. Ik heb natuurlijk de in de instructies genoemde bereidingstijd gecontroleerd en binnen 6 minuten was de popcorn klaar. Dat is van het moment waarop ik het apparaat aanzette tot het moment dat de laatste maïs pofte.

Waar je wel even op moet letten is het volgende. In de gebruiksaanwijzing staat dat je, als alle maïs gepoft lijkt, de popcorn nog 10 tot 20 seconden in de machine moet laten voor je de bakplaat met de kom omdraait. Dit om te voorkomen dan ongepofte maïs toch ineens nog poft en je mogelijk gewond raakt. Mijn ervaring hiermee is dat de laag popcorn op de antiaanbakplaat verbrandt. Zelfs als je maar 10 seconden wacht.

Ook het schoonmaken van het apparaat is niet onbelangrijk! Dat kan gewoon met een sopje en een spons of afwasborstel. Zelfs als je olie of boter hebt gebruikt, gaat schoonmaken makkelijk en snel. De antiaanbakplaat moet je wel even voorzichtig mee zijn, maar die kun je behandelen zoals je met een pan met antiaanbaklaag zou doen. Daarna is het een kwestie van goed afdrogen en de machine opbergen.

De Gadgy popcorn machine opbergen is ook niet ingewikkeld. Je kunt het onderstel en de bakplaat in de kom/deksel opbergen. Dan neemt het apparaat de minste ruimte in. Eventueel berg je het op deze manier weer op in de doos of je zet het in een kast.

Gadgy popcorn machine - review Nanda's Keuken
Gadgy popcorn machine - review Nanda's Keuken

Resultaat

Uiteraard heb ik de popcorn machine op verschillende manieren getest. Ik heb popcorn gemaakt op vier mogelijke manieren: met olie, met boter, met boter en suiker en vetvrij. Natuurlijk kun je nog heel veel andere smaakmakers toevoegen, maar dit leek mij toch zo’n beetje de basis. Ik moet bekennen dat ik erg blij verrast was door het resultaat van de popcorn!

In geen enkele test had ik ongepofte maïskorrels in de kom, alles was gepoft. Dat heb ik echt nog nooit gehad. Er blijven in een pan altijd wel wat korrels achter. Dit kan natuurlijk ook aan de popcornmaïs liggen. Daar zal per merk ook zeker verschil in zijn. Ik gebruikte gewoon popcornmaïs uit de supermarkt, die kostte overigens €1,99 voor 900 gram.

Ook viel het mij mee hoe vet de popcorn met olie en boter werd. Je ziet het natuurlijk aan het deksel en iets aan je vingers. Maar het is zeker niet zo dat het vet eraf druipt. De popcorn was perfect gepoft, crispy en heel smaakvol. Precies zoals je van verse popcorn verwacht. De varianten met boter en boter en suiker waren ook perfect. De suiker was goed verdeeld en niet verbrand. De boter bovenop het deksel leggen werkt ook hartstikke goed. Ik was bang dat het niet snel genoeg zou smelten, maar het ging prima.

Een voordeel vind ik ook dat je er voor kunt kiezen een klein beetje of geen olie of boter toe te voegen, het hoeft niet per se de hoeveelheid uit de gebruiksaanwijzing te zijn. Zolang het maar niet meer dan dat is.

De hoeveelheid popcorn die je maakt met 130 gram maïs is heel fijn! Als je met 6 personen bent heb je echt meer dan popcorn genoeg en anders maak je makkelijk wat bij. De popcorn in no-time klaar. Ideaal als je even snel een snack wilt maken.

Wij zijn echt fan van deze Gadgy popcorn machine! Er kan geen magnetron popcorn of kant en klare popcorn tegenop. Popcorn uit de pan komt in de buurt, maar dat duurt wel wat langer voor het klaar is. Het enige nadeel is dus dat je na het poffen de antiaanbakplaat met het deksel sneller moet omdraaien dan in de gebruiksaanwijzing staat omdat je popcorn anders verbrand is.

Verder hebben wij geen enkel minpunt kunnen ontdekken en zijn wij hartstikke blij met de machine. Zelfs onze baby vindt het fantastisch, hij kan uren vol verbazing naar poffende maïs kijken! 😉

Gadgy popcorn machine - Review Nanda's Keuken

Waar te koop?

Dan misschien wel de vraag waar je al die tijd al op wachtte! Waar is de Gadgy popcorn machine te koop en wat kost het apparaat? Ik ga je het verlossende antwoord geven zodat je niet zelf op Google hoeft te zoeken. De Gadgy popcorn machine is onder andere te koop via Bol.com en Amazon. De prijs is op het moment van schrijven (februari 2023) €54,99.

Dat is best een behoorlijk bedrag als je het mij vraagt. Maar ik vind het absoluut het geld waard. Zeker als je gek bent op popcorn en dit makkelijk en snel vers wilt kunnen maken, maar ook als je (kleine) kinderen hebt. Wat denk je bijvoorbeeld van een kinderfeestje? In 6 minuten heb je 5 liter verse popcorn! Daarbij kies je zelf of je vet toevoegt of niet, je weet precies wat je eet. Het apparaat is makkelijk in gebruik, schoon te maken en op te bergen… Wat wil je nog meer?

Is popcorn gezond?

Dit is ook een vraag die veel mensen bezig houdt. Ik ben geen voedingsdeskundige, laat ik dat voorop stellen. Ook ligt het eraan waarmee je popcorn vergelijkt. Toch ben ik van mening dat popcorn gezond kan zijn. Als je het zelf maakt geen boter, olie of suiker toevoegt heb je niets meer of minder dan gepofte maïs. Een prima snack als je let op wat je eet. Voeg je smaakmakers of olie of boter toe, dan kan het een minder gezonde snack worden. Maar dat moet ook gewoon kunnen toch? Zolang je er maar van geniet!

Wil je het antwoord van experts lezen op de vraag: “Is popcorn gezond?” of meer lezen over voeding in het algemeen? Klik dan op de linkjes.

Dit artikel betreft een samenwerking. Ik heb de machine toegestuurd gekregen, maar geef je altijd mijn eerlijke mening. Als ik niet enthousiast geweest zou zijn, dan had je dat hier ook gelezen. Wil je meer lezen over hoe ik in deze situaties te werk ga? Lees dan deze disclaimer voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud