Reviews

Cursus Vleesminderen

Een tablet en telefoon met daarop de website van de cursus vleesminderen

Cursus Vleesminderen – Review

Onlangs werd ik benaderd door Green Food Lab of ik de cursus “Vleesminderen in 15 dagen” wilde uitproberen. De cursus is opgezet door Isabel Boerdam, wellicht ken je haar van foodblog De Hippe Vegetariër, haar boeken en de Nationale Week zonder Vlees. Isabel neemt je tijdens de 15 dagen mee in alle mogelijkheden die er zijn om lekkere vegetarische maaltijden te maken. Ik was ontzettend benieuwd en wilde graag deelnemen. Sinds een jaar ben ik minder vlees gaan eten en ik voel mij daar goed bij. Mijn lijf is rustiger en ik voel me energieker. Toch vind ik het lastig om vegetarisch te koken, ik ben al snel op zoek naar een vervanger voor vlees terwijl dat niet nodig is. Om de stap te nemen om nog minder vlees te gaan eten en hopelijk geïnspireerd te raken om makkelijker vegetarisch te koken nam ik deel aan de cursus. Wat de cursus Vleesminderen inhoudt en hoe het mij bevallen is, lees je hieronder!

Een tablet en telefoon met daarop de website van de cursus vleesminderen

Wat kun je van de cursus verwachten

De cursus “Vleesminderen in 15 dagen”, wat houdt dat in? Zoals de naam al zegt ga je 15 dagen aan de slag om uiteindelijk minder vlees te eten. De lessen zijn beschikbaar via Facebook, Instagram of via  www.vleesminderen.nl.  Alle lessen zijn direct beschikbaar zodat je in je eigen tempo aan de slag kunt. Je kunt alles dus later ook nog eens terugkijken. Je krijgt verschillende recepten, dus je hoeft over je eerste vegetarische maaltijden niet na te denken. Bij de cursus hoort een e-book met opdrachten en er is persoonlijke begeleiding als je dat nodig hebt. Ten slotte krijg je direct aan het begin de eindopdracht mee om een diner te koken voor vrienden, uiteraard vegetarisch. Handig, want dan heb je een doel om naar toe te werken.

Supermarktsafari, straatvragen en volop inspiratie

Zelf volgde ik de cursus Vleesminderen via Instagram, dat vond ik zelf het makkelijkst omdat ik mijn telefoon of tablet altijd in de buurt heb liggen. Alle lessen voor de 15 dagen stonden al klaar en ik ging enthousiast aan de slag. Tijdens de cursus kom je verschillende onderdelen tegen. Isabel neemt je bijvoorbeeld mee op supermarktsafari waarin ze je laat zien welke vleesvervangers er zijn. Ook alle andere onderdelen van een volwaardige vegetarische maaltijd komen tijdens de safari’s aan bod. Ik vond dit persoonlijk het leukste onderdeel en werd mij heel bewust van het feit dat ik in de supermarkt altijd dezelfde route loop en daardoor veel producten misloop. Naast de safari’s krijg je ontzettend veel tips! Bijvoorbeeld hoe je een goed vullende salade maakt, te beginnen met een basis die je zelf verder kunt aanvullen of welke mogelijkheden er zijn in diverse wereldkeukens. Je hoort ook hoe mensen op straat denken over vleesminderen, wat hun motivatie daarvoor is en wat zij lastig vinden. Tussendoor maak je opdrachten in je e-book dat hoort bij de cursus Vleesminderen, hierbij moet je denken aan het op papier zetten van je motivatie, het noteren van vegetarische recepten die je eens zou willen maken en je noteert er welke gerechten je per dag gaat maken. Hierbij krijg je tips, opdrachten en kant en klare recepten. Ook voor het maken van je diner voor vrienden krijg je een heel lijstje tips en trucs!

Twee halve courgettes gevuld met spinazie, zongedroogde tomaat feta en gehakte noten. Een heerlijke vegetartische maaltijd uit de oven.

Mijn conclusie

Inmiddels heb ik de hele cursus doorlopen en een vegetarische maaltijd gemaakt voor vrienden. Mijn ervaring is ontzettend positief, ik vind deze cursus een heel laagdrempelige manier om op een eenvoudige manier minder vlees te eten. De cursus is heel divers door de afwisseling in tekst, het bekijken van filmpjes en het maken van opdrachten. Isabel weet haar enthousiasme en kennis ontzettend goed over te brengen. De recepten die je krijgt zijn duidelijk, goed te volgen en heel lekker. Je krijgt hiermee echt houvast om na de cursus zelf verder te gaan.

Mocht je zelf minder vlees willen eten, dan heb ik een mooie kortingscode voor je. Klik op de link bovenaan deze review en vul bij je bestelling de code JULI2020VM in, de code is geldig tot 31 augustus 2020. En ben je benieuwd naar het gerecht dat ik maakte aan het eind van de cursus? De foto zie je hierboven en het recept vindt je hier!

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud