In de zomer eet ik veel salades. Ik vind het een makkelijke manier om veel groenten en fruit te eten, het zijn lichte maaltijden en als je iets overhoudt kun je het makkelijk meenemen naar je werk of later opeten. Dit keer maakte ik een salade met wat restjes uit de koelkast en voorraadkast en dat resulteerde in deze zomerse salade.

Zomerse salade

Deze zomerse salade zit vol met groenten, fruit en noten. Sperziebonen, ijsbergsla, ananas, limoen, walnoten, gerookte kipfilet… Allemaal lekker en gezond. De salade is in twintig minuten klaar! Zelfs sneller als je de ananas niet grilt. De reden dat ik dit wel gedaan heb is omdat Koen er anders een allergische reactie van krijgt. Hij krijgt jeuk in zijn keel en heftige buikpijn. Hoe dat precies it weet ik niet, maar het helpt voor hem om ananas te koken, grillen of bakken. Daarbij is gegrilde ananas ook superlekker omdat de suikers in de ananas karamelliseren.

Barbecue

Ik vind salades ook altijd heerlijk bij een barbecue. Deze zomerse salade leent zich daar uitstekend voor! Andere salades die goed als bijgerecht bij een barbecue gegeten kunnen worden zijn: een vegetarische salade met mango, rijstsalade en een salade met sinaasappel en feta. Ook als lunch vind ik een salade heerlijk. Vaak hou je namelijk nog wel iets over. Dan kun je het prima de volgende dag tijdens de lunch opeten. Weggooien is tenslotte hartstikke zonde!

Bewaren

Je kunt de salade heel goed van te voren maken. Hou de dressing apart om te voorkomen dat de salade slap en zompig wordt. Dek de kom of schaal goed af en bewaar de salade in de koelkast tot je deze serveert. Hou je een restje over, dan kun je dat in een goed afgesloten bakje tot de volgende dag bewaren. Ook nu zet je het bakje het best in de koelkast. Langer dan één dag zou ik deze salade niet bewaren.

Zomerse salade

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Zomerse salade
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Schil de ananas, verwijder de kern en snijd in plakken. Snijd de ijsbergsla in repen en de gerookte kipfilet in plakjes. Hak de blaadjes munt fijn en de walnoten grof.

  2. Kook de sperzieboontjes even kort, zorg dat ze niet te zacht worden. Grill de ananas tot deze mooie grillstrepen krijgt. Snijd de ananas vervolgens in stukjes.

  3. Meng de sla, ananas en sperziebonen door elkaar en schep op de borden. Verdeel de gerookte kipfilet, de walnoten en de gehakte munt er over.

  4. Meng het sap van de halve limoen met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

    Eet smakelijk!

Keywords: Ananas, Bonen, Sla, Kip, Noten, Munt, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud