Koen en ik eten graag zoetzure kip. Wist je dat het helemaal niet ingewikkeld is om zelf te maken? In een half uurtje staat het op tafel, met wat rijst en een salade! Lekker én makkelijk dus. Wat wil je nog meer? Je gebruikt voor het grootste deel producten die je waarschijnlijk al in de voorraadkast hebt staan.

Zoetzure kip

Onlangs was Koen met zijn collega’s uiteten. Ik had het rijk alleen en koos ervoor om een Chinese rijsttafel te halen. Hier in de buurt zit een wokrestaurant waar je beter niet kunt eten (het is er zo rustig dat het eten snel oud wordt), maar de afhaalmaaltijden zijn verrukkelijk! Het kost bijna niets en het wordt vers voor je bereid, zeker als je vroeg bent. Ik kies altijd een Chinese rijsttafel met gebakken banaan als extra. Er zit ook altijd foe yong hai en kip in zoetzure saus bij. Heel lekker, maar mierzoet. Daarom maak ik het ook graag zelf, dan zorg ik er voor dat de zoetzure kip wat minder zoet en ietsje meer zuur is.

Groenten

Wat is zoetzure kip zonder toevoeging van groenten? Ook gewoon kip in zoetzure saus natuurlijk, maar ik vind groenten erbij altijd wel lekker. Standaard kies ik voor paprika en ui, maar als jij iets anders in huis hebt is dat geen issue. Wees creatief! Het smaakt ook heerlijk met sugar snaps of sperziebonen. Maar ook doperwten of courgette kun je gebruiken. Duik in de koelkast en kijk wat je hebt liggen!

Bewaren

Wil je de zoetzure kip, die je zelf gemaakt hebt, bewaren? Dat kan! Heel makkelijk zelf. Zorg dat het gerecht goed afgekoeld is en zet het goed afgedekt in de koelkast. Op deze manier kun je het maximaal twee dagen bewaren. Invriezen kan ook heel goed, dan blijft het maximaal drie maanden goed. Ik zou er zelf voor kiezen om het meteen op te eten of om het in de koelkast te bewaren. Een nieuwe portie is immers zo gemaakt.

Zoetzure kip

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Zoetzure kip, kipfiletblokjes met groenten en ananas in een zoetzure saus.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 3 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de kipfilet en de paprika in blokjes en snipper de ui.

  2. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de ui hier kort in aan. Voeg dan de kipfilet toe en bak dit vijf minuten mee.

  3. Voeg dan alle andere ingrediënten, met uitzondering van maïzena, toe. Roer goed door en breng langzaam aan de kook.

  4. Maak een papje van de maïzena met een klein beetje water. Giet dit bij de kipfilet en de saus, roer door en verwarm de saus tot deze ingedikt is.

    Serveer de zoetzure kip met zilvervliesrijst en een salade. Eet smakelijk!

Keywords: Kip, Paprika, Ananas, Saus, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud