Iedereen die weleens een bioscoop heeft bezocht, heeft popcorn gegeten bij de film. Ik ben dol op popcorn bij films, maar die in de bioscoop vind ik toch altijd wel wat tegenvallen. Vaak ligt het al een tijdje in de bakken te wachten en daar wordt het naar mijn mening niet lekkerder van. Met dit recept kun je heel makkelijk en snel zelf verse zoete popcorn maken. Dat is eenvoudiger dan je denkt. Neem van mij aan dat je hierna geen andere popcorn meer wilt!

Zoete popcorn

Popcorn is hier in huis een geliefde snack tijdens filmavonden. We halen de dekbedden naar de woonkamer en leggen de kussens van de bank op de grond. Iets lekkers te drinken erbij, vers gemaakte popcorn of tortilla chips op tafel en we zijn er klaar voor! In de meeste recepten voor zoete popcorn lees je dat er ook extra boter over de popcorn gegoten wordt. Zelf vind ik dat niet zo nodig. De popcorn wordt al in olie gepoft, de suiker blijft er daardoor prima aan plakken. 

In de pan

Tegenwoordig kun je kant en klare popcorn in de supermarkt kopen. Lekker makkelijk en in diverse smaken. Ook popcorn voor in de magnetron kun je makkelijk in de winkel halen. Mijn ervaring hiermee is echter niet zo heel goed. Wij hebben een oven en magnetron in één en omdat er geen draaiend plateau in zit lukt de zoete popcorn nooit heel goed. Vaak is een deel niet goed gepoft en het andere deel al praktisch verbrand. Daarom vind ik verse popcorn het lekkerst en het  kost helemaal niet zoveel tijd en moeite! Alles wat je nodig hebt is een pan met een deksel. Als je het vuur niet te hoog zet en de pan af en toe even goed doorschud, verbrand de popcorn niet en poffen vrijwel alle maïskorrels!

Popcorn bewaren

Dit recept is goed voor één schaal zoete popcorn. Misschien hou je hier wel een deel van over, dat je wilt bewaren. Dat kan! Als je popcorn in een afgesloten bakje doet en op een droge plaats bewaart blijft het wel even goed. Je kunt het echt wel een week bewaren, als je maar zorgt dat de popcorn goed afgekoeld is en luchtdicht verpakt wordt. Is de zoete popcorn taai geworden? Geen nood! Als je de oven voorverwarmt op 100 tot 120 graden en de popcorn over een bakplaat verdeelt, dan heb je in vijf minuten weer een knapperige snack!

Zoete popcorn

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Zoete popcorn
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Doe de popcorn maïs in de pan en zorg dat de maïs in een dun laagje op de bodem ligt. Sluit de pan af met de deksel.

  2. Als je de eerste maïskorrels hoort poffen zet je het vuur lager. Schud de pan af en toe om aanbranden te voorkomen.

  3. Laat de pan op het vuur staan tot je geen maïs meer hoort poffen. Zet dan het vuur uit, schud de pan goed door en laat deze nog ongeveer twee minuten met de deksel er op staan.

  4. Doe de kristalsuiker in de pan bij de popcorn en schud, met de deksel erop, goed door elkaar.

    Eet smakelijk!

Keywords: maïs, suiker

Share it on your social network

Ga naar de inhoud