Stokbrood met kruidenboter, ik denk dat iedereen dat zo nu en dan wel eens eet! Wist je ook dat het heel makkelijk is om zelfgemaakte kruidenboter te maken? Ik heb met Flora Plant drie verschillende plantaardige kruidenboters gemaakt. Binnen een kwartiertje zijn ze klaar. Daarna zet je ze in de koelkast zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Een half uur voor gebruik haal je ze weer uit de koelkast en heb je drie heel romige en smaakvolle kruidenboters voor bij de borrel.

Kruidenboter

Kruidenboter of borrelboter is heerlijk voor op een stokbroodje! Wie eet ze niet bij een barbecue of gewoon bij een borrel? Als bij ons de barbecue aangaat, staat het standaard op tafel. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de eerste keer erg opzag tegen het zelf maken. Het leek me zoveel gedoe. Hoe ik daar bij kwam weet ik niet, het resultaat was ontzettend lekker en in mum van tijd klaar! Ik had de boters sneller in de koelkast staan dan dat ik naar de supermarkt zou rijden om een kant en klaar bakje te halen. Inmiddels staat er bijna altijd wel een zelfgemaakte kruidenboter op tafel bij de barbecue of borrel. Zelfgemaakte kruidenboter is ook erg lekker op een borrelbrood of op toast met champignons!

Zelfgemaakte kruidenboter bewaren

De kruidenboters kun je prima van te voren maken. Zet ze afgedekt in de koelkast tot je ze gebruiken gaat. Wil je ze na gebruik nog langer bewaren? Ook dat kan! Doe ze in een goed afsluitbaar bakje en ze zijn nog wel even houdbaar. De smaken zullen er verder intrekken wat de smaak alleen maar ten goede komt. Let wel op dat dit ook bij de knoflookboter gaat gebeuren, niet iedereen houdt van een hele sterke knoflooksmaak. Ik zou zeggen, probeer het uit en kijk wat jou het best smaakt. Genieten zul je in ieder geval van deze boters en je wilt geen kant en klare bakjes meer, beloofd!

Zelfgemaakte Kruidenboter

Kooktijd 15 minuten Rusttijd 30 minuten Totale tijd 45 minuten
Drie schaaltjes kruidenboter
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 3 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

Bereiding Kruidenboter

 1. Hak de peterselie en de bieslook fijn. Roer 125 gram Flora Plant los en meng de
  gehakte kruiden er samen met de citroenrasp door.

Bereiding Rozemarijn-zeezoutboter

 1. Hak de rozemarijn grof. Roer 125 gram Flora Plant los en meng er de rozemarijn en een flinke snuf zeezout door.

Bereiding Knoflookboter

 1. Pers de tenen knoflook uit en meng deze met 125 gram Flora Plant.

  Geniet er van!

   

  Dit recept kwam in samenwerking met Flora Plant tot stand.

Share it on your social network

Ga naar de inhoud