Een hele lekkere en makkelijke lunch, deze wrappizza’s. Je kunt er heel veel kanten mee op! Daarnaast smaakt het als een pizza maar is het een stuk minder calorierijk. Daardoor kun je er gerust twee eten. Als je ze allebei anders belegt heb je een dubbel feestje.

Wrappizza’s

Ik heb standaard een pak wraps in huis, soms wel meer dan één. Ze zijn lang te bewaren en altijd handig om snel een makkelijke maaltijd mee te maken. Wat groenten er in, wat saus erbij, eventueel wat vlees en klaar ben je! Ook handig als je trek hebt in een burrito bowl of enchiladas. Als ik zin heb in een lekkere lunch, dan maak ik er wrappizza’s van. Ik heb trouwens bijna altijd volkoren wraps. Zijn volkoren wraps gezonder? Qua hoeveelheid calorieën niet, volkoren wraps bevatten iets minder calorieën dan normale wraps maar het scheelt weinig. Heb je het over voedingsvezels, dan zijn volkoren wraps wél iets gezonder. Dat zit voorname in het gebruik van volkoren tarwemeel. Als je wrappizza’s maakt, maakt het niet uit welke wraps je kiest. Kijk vooral wat je in huis hebt en wat je het lekkerst vindt.

Pizza!

Zijn wrappizza’s echte pizza’s? Daar kun je over discussiëren. Ik vind van wel, want zeg nou zelf, hoe moet je het anders noemen? 😉 Officieel is een pizza natuurlijk gemaakt met een pizzabodem. Superlekker natuurlijk! Maar om nou steeds zelf een bodem te maken of te ontdooien gaat me wat ver. Daarom gebruik ik wraps. Ook rond, ook makkelijk te beleggen en heel snel af te bakken. Het gaat me dus vooral om de eenvoud en het gemak. De wrappizza’s beleg ik wel altijd alsof het échte pizza’s zijn. Toppings moet je niet schrappen. Ik begin met tomatenpuree. Dat doe ik overigens ook als ik een pizza maak. Het is net zo makkelijk als een andere pizzasaus. Voordeel is dat je het zelf kunt kruiden. Nadat ik de tomatenpuree over de wraps verdeeld heb, maak ik de ene pizza af met kaas, ham, mozzarella en rode ui. De andere beleg ik met kaas, brie en spekjes. Heerlijk!

Wrappizza’s

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Wrappizza's gemaakt van volkoren wraps. Één belegd met tomatenpuree, mozzarella, ui, tomaat en rucola. De ander belegd met tomatenpuree, spek, brie, walnoten en rucola.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Verdeel de tomatenpuree over de vier tortilla wraps en smeer het goed uit, maar laat de randen vrij.

  3. Smeer de randen in met olijfolie, tegen verbranden.

  4. Beleg twee tortilla's met de geraspte kaas en daar bovenop de rode ui, ham en mozzarella.

  5. Beleg de andere tortilla's met geraspte kaas, brie en de spekjes.

  6. Bak de wrappizza's ongeveer 10 minuten in de oven. Snijd intussen de cherrytomaten in kwarten en hak de walnoten grof.

  7. Als de wrappizza's uit de oven komen strooi je je de tomaatjes over de pizza's met o.a. de mozzarella, de walnoten strooi je over de pizza's met brie. Verdeel de rucola over alle pizza's.

    Eet smakelijk!

Keywords: Wraps, Kaas, Groenten, Vlees

Share it on your social network

Ga naar de inhoud