Vandaag is Sinterklaas al weer aangekomen in Nederland, de tijd vliegt! Alle reden om weer eens iets lekkers te maken met kruidnoten. Dat zijn deze kleine witte chocolade cheesecakes met kruidnoten geworden. Al het goede van het Sinterklaas snoepgoed komt in deze gebakjes terug: kruidnoten én chocolade. Ze zijn heel makkelijk te maken en er komt geen oven aan te pas!

Witte chocolade cheesecakes met kruidnoten

Wij vieren Sinterklaas nog altijd met het hele gezin. Mijn broer en ik zijn al zes jaar het huis uit en geloven er natuurlijk al jaren niet meer in. Ik was overigens pas vijf toen mijn ouders mij “het grote geheim” van Sinterklaas vertelde. Sint en zijn pieten vond ik vreselijk eng, ik was altijd bang om ze ‘s avond op de overloop tegen te komen als ik mijn slaapkamer uit kwam. Ook als ik ze in het echt zag, wilde ik het liefst zo hard mogelijk wegrennen. Sint en piet waren voor mij te groot en te imposant en de spanning daaromheen was ook net wat teveel om het leuk te kunnen vinden. Pas nadat ik wist hoe de vork in de steel zat begon ik er plezier in te krijgen. Mijn broer (bijna twee jaar jonger dan ik) was een aantal jaren later vooral boos toen hij ontdekte voor wie hij al die jaren liedjes had zitten zingen en wie de woonkamer overhoop haalden… Maar goed, zoals ik al zei vieren we nog altijd pakjesavond. Met cadeautjes en gedichten en natuurlijk veel lekkere dingen op tafel. Waaronder deze witte chocolade cheesecakes met kruidnoten. Andere lekkernijen om te bakken zijn spelt kruidnoten, speculaas cupcakes of deze sinterklaastaart.

Delen hoeft niet

Qua formaat heb ik er voor gekozen om kleine springvormen te gebruiken, de cheesecakes hebben een doorsnede van 10 centimeter. Hierdoor hoef je niet te delen en kun je de hele cheesecake voor jezelf houden!! Heb je geen kleine springvormen? Geen probleem! Je kunt ook een bakvorm van 20 bij 20 centimeter gebruiken. De witte chocolade cheesecakes met kruidnoten hoeven niet in de oven gebakken te worden, je laat ze opstijven in de koelkast. Je moet dus wel even geduld hebben, maar het is het wachten meer dan waard. Beloofd!

Bewaren

De witte chocolade cheesecakes met kruidnoten kun je heel makkelijk bewaren. In de koelkast blijven ze zeker drie tot vier dagen goed als je ze goed afdekt. Je kunt ze ook invriezen. Hiervoor zet je de cheesecakes in een bakje dat je goed af kunt sluiten, ze zijn dan 10 tot 12 weken houdbaar. Als je ze wilt eten, haal je ze op tijd uit de vriezer en laat je ze op het aanrecht ontdooien.

Witte chocolade cheesecakes met kruidnoten

Kooktijd 20 minuten Rusttijd 6 uur Totale tijd 6 uren 20 minuten
Witte chocolade cheesecake met kruidnoten
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Winter

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Bekleed 4 kleine springvormen (of een bakvorm van 20 x 20 cm) met bakpapier.

  2. Maal de kruidnoten in de keukenmachine tot het de textuur van zand heeft. Smelt de boter in een steelpan en voeg de vermalen kruidnoten toe. Roer goed door.

  3. Verdeel het mengsel over de bodems van de springvormen en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de vormen even in de koelkast.

  4. Smelt de witte chocolade au bain marie of op heel laag vuur in een pannetje. Zet het daarna even opzij.

  5. Roer de monchou in een kom los met een garde en mix in een andere kom de slagroom met de suiker. Meng daarna de slagroom en de monchou tot een glad beslag.

  6. Voeg de chocolade aan het mengsel toe en schep goed door.

  7. Verdeel het beslag over de springvormen en strijk de bovenkant glad. Zet terug in de koelkast en laat minstens 6 uur opstijven. Serveer met wat extra (chocolade-)kruidnoten.

    Eet smakelijk!

Keywords: Chocolade, Roomkaas, Room, Kruidnoten

Share it on your social network

Ga naar de inhoud