Ben je op zoek naar een heerlijk ontbijtje? Dan moet je deze wentelteefjes zeker maken! In een kwartiertje staan ze op je tafel, bijvoorbeeld voor Moederdag, Valentijnsdag of gewoon zomaar. Lekker met vers fruit en gehakte hazelnoten.

Wentelteefjes

Wie heeft ze niet eens gemaakt? Sneetjes casinobrood gewenteld door een mengsel van ei en melk. Meestal wordt voor wentelteefjes oud brood gebruikt. Het is net niet lekker meer om zo te eten, maar geweekt in een zoet mengsel en gebakken in een flinke hoeveelheid roomboter smaakt het nog verrukkelijk! Daarnaast dus een goede manier om van oud brood af te komen, zonder dat je het weggooit. Na het bakken bestrooi je de versgebakken wentelteefjes met suiker en eventueel wat kaneel. Serveer daarbij vers fruit en je hebt een heel feestelijk ontbijtje gemaakt. Andere lekker snelle ontbijtjes, die je misschien ook leuk vindt om te maken zijn: custard toast (van tiktok), een ontbijt bananasplit of een mug cake met banaan en pindakaas!

Brood

Zelf gebruik ik het liefst casinobrood om wentelteefjes te maken. Natuurlijk kun je gewoon het brood gebruiken dat je al in huis hebt. Of dat nou bruin brood, wit brood of volkoren is. Het maakt allemaal niet uit, de smaak zal er niet minder om zijn. Je kunt zelfs suikerbrood, oliebollen of krentenbrood gebruiken! Is je brood nog niet heel oud en heb je toch zin in wentelteefjes? Ook geen issue, het kan ook met verser brood! Ga lekker aan de bak en geniet!

Bewaren

Wil je de wentelteefjes bewaren? Dat kan! Verpak ze luchtdicht, dan blijven ze zeker 2 dagen goed. Invriezen kan ook, leg tussen alle wentelteefjes een bakpapiertje en zet ze in een luchtdichte verpakking in de vriezer. Ze blijven dan drie maanden goed. Het lekkerst zijn ze toch echt als je ze direct op eet, terwijl ze nog warm zijn!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 15 min Totale tijd 15 minuten Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Meng in een kom de melk met de eieren, suiker, een snuf zout en het vanille extract tot een glad mengsel.

  2. Verhit wat boter in een koekenpan.

  3. Week een sneetje brood in het eimengsel en draai het om zodat het aan beide kanten bedekt is. Bak het sneetje brood vervolgens in de koekenpan aan allebei de kanten goudbruin.

  4. Herhaal dit met alle sneetjes brood, tot ze allemaal gebakken zijn. Strooi er nog een beetje suiker overheen en serveer met vers fruit en gehakte hazelnoten.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Ei, Melk, Suiker, Vanille, Fruit, Noten, Zout