Ben je op zoek naar een heerlijk ontbijtje? Dan moet je deze wentelteefjes zeker maken! Deze klassieke lekkernij is eenvoudig te maken en gegarandeerd een favoriet bij jong en oud. Volg dit eenvoudige recept en geniet van smaakvolle wentelteefjes in een handomdraai. In een kwartiertje staan ze op je tafel, bijvoorbeeld voor Moederdag, Valentijnsdag of gewoon zomaar. Lekker met vers fruit en gehakte hazelnoten.

Mijn recept voor wentelteefjes is niet alleen gemakkelijk te maken, maar het zorgt ook voor een perfecte textuur en smaak. Door de toevoeging van vanille krijgen de wentelteefjes een verrukkelijke smaak waarmee je jezelf en anderen perfect kunt verwennen. Bovendien kun je dit recept eenvoudig aanpassen naar jouw smaak door bijvoorbeeld vers fruit toe te voegen of te experimenteren met verschillende soorten brood.

Wentelteefjes

Wie heeft ze niet eens gemaakt? Sneetjes casinobrood gewenteld door een mengsel van ei en melk. Meestal wordt voor wentelteefjes oud brood gebruikt. Het is net niet lekker meer om zo te eten, maar geweekt in een zoet mengsel en gebakken in een flinke hoeveelheid roomboter smaakt het nog verrukkelijk! Daarnaast dus een goede manier om van oud brood af te komen, zonder dat je het weggooit.

Na het bakken bestrooi je de versgebakken wentelteefjes met suiker en eventueel wat kaneel. Serveer daarbij vers fruit en je hebt een heel feestelijk ontbijtje gemaakt. Andere lekker snelle ontbijtjes, die je misschien ook leuk vindt om te maken zijn: custard toast (van tiktok), een ontbijt bananasplit of een mug cake met banaan en pindakaas!

Brood

Zelf gebruik ik het liefst casinobrood om wentelteefjes te maken. Natuurlijk kun je gewoon het brood gebruiken dat je al in huis hebt. Of dat nou bruin brood, wit brood of volkoren is. Het maakt allemaal niet uit, de smaak zal er niet minder om zijn. Je kunt zelfs suikerbrood, oliebollen of krentenbrood gebruiken! Is je brood nog niet heel oud en heb je toch zin in wentelteefjes? Ook geen issue, het kan ook met verser brood! Ga lekker aan de bak en geniet!

Bewaren

Wil je de wentelteefjes bewaren? Dat kan! Verpak ze luchtdicht, dan blijven ze zeker 2 dagen goed. Als je wat wentelteefjes over hebt, laat ze dan eerst volledig afkoelen op een rooster voordat je ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaart. Dit helpt voorkomen dat ze zacht worden door condensatie. Als je de wentelteefjes wilt bewaren, kun je ze in de koelkast bewaren en later opwarmen. Plaats ze gewoon op een bakplaat en warm ze op in een voorverwarmde oven op ongeveer 175°C voor ongeveer 5-10 minuten, of tot ze door en door warm zijn.

Invriezen kan ook, leg tussen alle wentelteefjes een bakpapiertje en zet ze in een luchtdichte verpakking in de vriezer. Ze blijven dan drie maanden goed. Het lekkerst zijn ze toch echt als je ze direct op eet, terwijl ze nog warm zijn!

Wentelteefjes

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Heerlijke, zelfgemaakte wentelteefjes met vers roodfruit en gehakte hazelnoten! In een kwartiertje maak je dit feestelijke ontbijt.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Meng in een kom de melk met de eieren, suiker, een snuf zout en het vanille extract tot een glad mengsel.

  2. Verhit wat boter in een koekenpan.

  3. Week een sneetje brood in het eimengsel en draai het om zodat het aan beide kanten bedekt is. Bak het sneetje brood vervolgens in de koekenpan aan allebei de kanten goudbruin.

  4. Herhaal dit met alle sneetjes brood, tot ze allemaal gebakken zijn. Strooi er nog een beetje suiker overheen en serveer met vers fruit en gehakte hazelnoten.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Ei, Melk, Suiker, Vanille, Fruit, Noten, Zout

Share it on your social network

Ga naar de inhoud