Print opties:

Wafels met blauwe bessen

Heerlijke vergebakken wafels met blauwe bessen en ander vers fruit.

Als er één ontbijtje makkelijk is dan zijn het wafels met blauwe bessen. Je kunt ze makkelijk in een grote hoeveelheid maken, zodat je een voorraadje kunt aanleggen. Wafels zijn makkelijk in de vriezer te bewaren. De avond van te voren haal je ze uit de vriezer, laat ze op het aanrecht ontdooien en de volgende ochtend kun je er direct van eten. Wafels met blauwe bessen zijn heerlijk met wat Griekse yoghurt en extra vers fruit. Onderstaand recept is voldoende om ongeveer 16 wafels mee te maken.

Wafels met blauwe bessen

Wafels bakken vind ik altijd leuk om te doen. Heel rustgevend, helemaal met een lekker muziekje of een podcast erbij. Ik maak er altijd minimaal 10 tot 15, zodat ik ze per twee kan invriezen. Zo heb ik altijd wat wafels in de vriezer liggen! Deze wafels met blauwe bessen vielen erg in de smaak. Ik heb ze gemaakt met verse blauwe bessen. Dat gaat hartstikke goed, al wordt je wafelijzer er wel een beetje vies van. Maar de smaak van de wafels is er zeker niet minder om hoor! Heb je geen blauwe bessen in huis? Dan kun je misschien één van de volgende recepten gebruiken: hartige wafels of koffie-chocolade wafels.

Tips

Om perfecte wafels te maken heb ik hierbij nog wat handige tips voor je.

1: Verwarm je wafelijzer voor!
2: Vet je wafelijzer goed in. Zorg er ook voor dat er wat olie of boter in je beslag zit, dit voorkomt aanbakken en plakken.
3: Laat de wafels afkoelen op een rooster. Dat zorgt ervoor dat ze niet vochtig worden als je ze bewaart.
4: Laat de wafels lang genoeg in het wafelijzer zitten. De wafels zijn gaar als er geen stoom meer langs de zijkant naar buiten komt. Maak je het wafelijzer eerder open, dan loop je het risico de wafels kapot te trekken.
Als je bovenstaande tips volgt, dan kunnen je wafels met blauwe bessen niet mislukken.

Wil je deze wafels met blauwe bessen bewaren dan zijn de wafels goed verpakt ongeveer 3 dagen houdbaar. Zorg ervoor dat ze luchtdicht verpakt zijn in bijvoorbeeld een bakje of een ziplockzakje. In de vriezer kunnen de wafels tot 3 maanden bewaard blijven. Ook hiervoor geldt dat je ze het beste luchtdicht verpakt. Van belang is ook dat de wafels goed afgekoeld zijn als je ze invriest. Doe je dit te vroeg dan ontstaat er condens in het zakje of bakje en dat kan ook weer bevriezen waardoor je extra ijs en dus vocht creëert.

Het aller- allerlekkerst zijn de wafels toch echt als je ze vers uit het wafelijzer eet met bijvoorbeeld Griekse yoghurt, extra blauwe bessen en ander rood fruit. Denk aan aardbeien, frambozen of bramen bijvoorbeeld.

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 40 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 8
Beste seizoen Zomer
Wat heb je nodig?
 • 350 gram Bloem
 • 50 gram Kristalsuiker
 • 1 eetlepels Bakpoeder
 • 2 Eieren
 • 350 milliliters Melk
 • 150 gram Blauwe bessen
 • 1 theelepels Vanille extract
 • 1 snuf Zout
 • 4 eetlepels Zonnebloemolie
Aan de slag
 1. Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar: bloem, suiker, bakpoeder en zout.

 2. Voeg de eieren, melk, vanille extract en de zonnebloemolie toe en meng tot een glad beslag. Schep dan voorzichtig de blauwe bessen door het beslag en zorg dat ze goed verdeeld zijn.

 3. Verwarm het wafelijzer en vet het licht in met wat boter of zonnebloemolie. Schep wat van het wafelbeslag in het ijzer en bak in ongeveer 5 minuten mooie goudbruine wafels. Herhaal dit tot het beslag op is.

  Eet smakelijk!

Keywords: Bloem, Ei, Melk, Bakpoeder, Suiker, Vanille, Blauwe bessen, Zonnebloemolie, Zout

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram en tag @nandaskeuken !