Als ik iets fijn vind in de zomer dan is het het maken en eten van een snelle maaltijdsalade. Ze zijn niet te zwaar, makkelijk te maken en goed te bewaren. Zo ook deze vegetarische pastasalade. Vegetarisch? Ja zeker, het lijkt een pastasalade met zalm en dat is het ook. Alleen is de zalm die ik gebruikte plantaardig. Ik zal je er zo meer over vertellen!

Vegetarische pastasalade

Ik ben dol op pasta! Ik heb altijd meerdere soorten in huis, altijd volkoren. Zo kan ik makkelijk een eenvoudige, snelle maaltijd in elkaar draaien als ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Pasta carbonara, pasta chicken alfredo, aglio e olio of cacio e pepe, allemaal razendsnel op tafel en heel smakelijk! In de zomer wordt het vaak een pastasalade. Ook makkelijk en snel, maar koud of lauwwarm geserveerd. Heerlijk als lunch, avondeten of bijgerecht bij een barbecue.

Dit keer werd het een vegetarische pastasalade voor bij een barbecue. Je kunt de salade prima in het voren maken en in de koelkast bewaren. Dek de salade wel even goed af en houd de dressing apart. Dan blijft het het lekkerst. Maar goed, hoe zit het nou met de plantaardige zalm?

Plantaardige zalm

Zelf heb ik een beetje een haat liefde verhouding met zalm. Soms kan ik er echt enorm van genieten en soms heb ik na twee happen eigenlijk al wel weer genoeg. Hoe dat komt kan ik je niet uitleggen, ik heb zelf ook geen idee! Onlangs kreeg ik een Foodybox thuisgestuurd met daarin plantaardige zalmfilet van Vivera om te proberen. Volledig vegan, mét Omega-3-vetzuren, ijzer en vitamine B12. Op het eerste oog lijkt het ook echt op zalm. De basis is alleen geen vis, maar plantaardig (tarwe-)eiwit en erwteneiwit. Ik vond het een mooie toevoeging aan de vegetarische pastasalade.

Mijn mening

Ik bakte de plantaardige zalmfilets zoals aangegeven op de verpakking, 8 minuten in een koekenpan en was aangenaam verrast. De buitenkant wordt mooi goudbruin en de binnenkant bleef mooi roze. De textuur is niet wat je van zalm verwacht, maar dat is het in feite ook niet. De smaak vond ik persoonlijk erg goed. De vegetarische pastasalade nam ik mee naar mijn ouders waar we met hen en mijn broer en schoonzus zouden eten. Ik had hen niet direct verteld dat de zalm plantaardig was, maar ook zij waren enthousiast over de salade. Mocht je het zelf willen proberen, je vindt de plantaardige zalmfilets gewoon in de supermarkt voor €3,39 – €3,49.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de snoeptomaten door de helft, de halve komkommer in blokjes, snijd de bosuien in ringen en hak de dille fijn. Rasp de schil van de citroen en knijp of pers een halve citroen uit. 

  2. Kook de pasta in ongeveer 12 minuten beetgaar en bak de plantaardige zalm in een beetje boter of olie in 8 minuten goudbruin.

  3. Giet de pasta af en laat een beetje afkoelen tot deze lauwwarm is. Als de plantaardige zalm klaar is, trek je deze met twee vorken in plukjes uit elkaar.

  4. Meng de pasta met de zalm, rucola, tomaat, komkommer en bosui. Meng in een apart schaaltje de Griekse yoghurt met de schil en het sap van de citroen en de fijngehakte dille tot een frisse dressing. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pasta, Sla, Tomaat, Komkommer, Bosui, Plantaardige zalm, Yoghurt, Dille, Citroen

Share it on your social network

Ga naar de inhoud