Koen had zin in iets lekkers om te eten dus doken we de koelkast en de voorraadkast in en duikelden wat restjes op. Er lagen nog broodjes, worstjes en sla die allemaal op moesten. De broodjes maakten we af met mayonaise, curry, gebakken uitjes en geraspte kaas die ook allemaal al aangebroken in de kast lagen. Alle ingrediënten om heerlijke vegetarische hotdogs mee te maken! Zo zie je maar dat je niet altijd naar de winkel hoeft om boodschappen te doen als je iets lekkers wilt eten. 😉

Vegetarische hotdogs

Je hebt vast wel eens een vegetarische hotdog of een “gewone” hotdog gegeten, maar wat is het nou precies en waar komt het vandaan? Hotdogs zijn worstjes, die je eet met een broodje. Dat kunnen zachte hotdogbroodjes zijn, maar ook witte puntjes, harde pistolets of zelfs sandwiches. Het broodje wordt gegeten met saus, veel saus! Zo kun je denken aan ketchup en mayonaise, maar het kan ook met mosterd of relish. Daar worden kaas en uitjes overheen gestrooid, eventueel wat zuurkool, en klaar ben je. Hotdogs zijn vooral vanuit Amerika erg bekend geworden, maar van oorsprong schijnen ze uit Duitsland te komen. Het worstje wordt niet voor niets ‘Frankfurter’ genoemd. Halverwege de 19e eeuw vertrokken er veel Duitsers naar Amerika en introduceerden daar hun eetgewoonten. Vanuit kraampjes op straat werden de hotdogs, toen nog Dachshund genoemd, verkocht. Later werd de naam veranderd naar hotdog.

Vlees of niet?

Ik heb voor deze vegetarische hotdogs gebruik gemaakt van vegetarische worstjes. Mocht je gewone worstjes in huis hebben, dan kun je die ook prima gebruiken. Zelf eet ik niet meer dan twee tot drie keer per week vlees. De rest van de week eet ik vegetarisch met zo nu en dan een vleesvervanger. Mijn lijf reageert er goed op om minder vlees te eten, maar ik vind ook dat iedereen voor zichzelf moet weten wat hij of zij eet. Doe waar jij je goed bij voelt en eet wat jij het lekkerst vindt! Koen bijvoorbeeld eet liever gewone hotdogs, maar deze vegetarische hotdogs met vega curryworstjes vindt hij ook heerlijk. Hij ontdekte pas later dat er geen vlees op zijn broodje zat. Dat zegt wel iets.

Vegetarische hotdogs

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Vegetarische hotdogs
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Grill de worstjes in een droge grillpan of bak ze in een koekenpan.

  1. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en vul ze met sla.

  1. Leg dan de worstjes in de broodjes en strooi er geraspte kaas over heen.

  1. Maak de hotdogs af met curry, mayonaise en gebakken uitjes.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Vegetarische worstjes, Sla, Kaas, Ui

Share it on your social network

Ga naar de inhoud