Afhalen is niet meer nodig als je deze foe yong hai hebt gemaakt! Ik vind dit één van de lekkerste gerechten die er zijn. Het brengt ook herinneringen aan vroeger met zich mee. Niet alleen voor mij, maar ook voor Koen. Wij aten het als kind al regelmatig en nog steeds staat het hier vaak op tafel. Vooral deze zelfgemaakte versie.

Foe yong hai

Als ik in een Chinees restaurant ga eten, dan bestel ik standaard foe yong hai. Dat is echt mijn favoriete gerecht op de kaart. Het doet me denken aan vroeger. Als mijn ouders hun trouwdag vierden dan gingen we vaak naar een Chinees restaurant in de buurt. Ik vond altijd echt een feestje! Vanaf toen is dit gerecht mijn grootste favoriet. Ik bestel het standaard, het liefst met wat mini-loempia’s erbij. Dat is wel echt één van mijn guilty pleasures. Ook Koen heeft een voorliefde voor foe yong hai. Het herinnert hem aan de verjaardagen van zijn opa, waarop er Chinees eten gehaald werd. Dan werd er gezellig met de hele familie in de huiskamer gegeten. Alle reden voor mij om er zelf een recept voor te maken. Het liefst één die heel dicht in de buurt komt van de foe yong hai zoals wij die regelmatig aten. Ik kan je vast verklappen dat dat gelukt is!

Rijst, noedels of mie

Foe yong hai is een gerecht van een omelet met groenten in tomatensaus. Soms wordt er ook bijvoorbeeld kip, krab of garnalen aan toegevoegd. Naast dat het heel erg lekker is, is het ook nog eens heel makkelijk te maken. Het snijden van alle groenten is het meeste werk. Daarna staat het razendsnel op tafel. Ik heb ervoor gekozen om een vegetarische variant met extra veel groenten te maken. Natuurlijk kun je het zo opeten, maar ik eet er het liefst zilvervliesrijst bij. Je kunt er ook voor kiezen om witte rijst, noedels of mie toe te voegen. Zo heb je heel makkelijk en snel een volwaardige en smakelijke vegetarische maaltijd.

Vegetarische Foe Yong Hai

Kooktijd 35 35 mins Totale tijd 35 minuten
Vegetarische foe yong hai met ei, groenten en een zoet zure tomatensaus. Geserveerd met rijst
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 3 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de prei in ringen, de champignons en de wortels in plakjes en kluts de eieren in een kommetje.

  2. Schenk de passata di pomodoro, ketchup, gembersiroop, sojasaus en azijn in een steelpan en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10-15 minuten koken en roer regelmatig door.

  3. Doe in de tussentijd een beetje olie in een pan en bak de champignons 5-10 minuten. Voeg daarna de prei, wortels en doperwten toe en bak nogmaals 5 minuten. De taugé gaat er als laatst een minuutje bij.

  4. Bak in een andere pan de geklutste eieren, in wat boter of olie, tot een omelet. De omelet mag scheuren en kapot gaan tijdens het omdraaien. Voeg deze daarna toe aan de saus.

  5. Meng de saus met de omelet met de groenten en roer door elkaar.

  6. Serveer de foe yong hai met bijvoorbeeld witte rijst of zilvervliesrijst.

    Eet smakelijk!

Keywords: Ei, Tomaat, Saus, Kruiden, Prei, Erwten, Champignons

Share it on your social network

Ga naar de inhoud