Eerder deze week kreeg ik weer een mooie Foodybox thuisgestuurd met daarin allerlei lekkere producten om uit te proberen. In de box trof ik een pakje Omeletplakjes met Italiaanse kruiden van Stegeman aan. Heel verrassend en het maakte mij ook meteen nieuwsgierig. Ik ging er mee aan de slag en maakte voor Koen en mijzelf een vegetarische club sandwich met omelet. Mocht je dit recept willen maken en heb je geen plakjes omelet? Geen probleem! In de recepten voor omeletsushi en vegetarische foe yong hai lees je hoe je makkelijk en snel een omeletje maakt. Onderaan deze tekst zal ik het ook nog even kort voor je uitschrijven.

Vegetarische Club Sandwich met omelet

Een club sandwich is een variant op een gewone sandwich, overgewaaid vanuit Amerika. Hoe kan het ook anders? 😉 Het gerucht gaat dat het voor het eerst in de staat New York geserveerd werd, bij een paardenrace in de negentiende eeuw. Al snel was het overal te bestellen. Of het waar is weet ik niet… Vaak krijg je een bijgerecht bij je club sandwich, maar persoonlijk vind ik een club sandwich vullend genoeg.

Het gerecht bestaat uit drie, soms vier, sneetjes brood met verschillende soorten beleg. Ik koos voor een vrij eenvoudige versie met omeletplakjes, sla, tomaat, komkommer, kaas en truffelmayonaise. Wil je iets anders, dan kun je echt helemaal los gaan! Het is wel aan te raden de vegetarische club sandwich met omelet bij elkaar te houden met een prikkertje. Zonde als ‘ie uit elkaar valt!

We hebben het wel over een vegetarische club sandwich, maar wat is dan de klassieker? Een klassieke club sandwich bestaat uit drie sneetjes brood, vaak licht geroosterd zodat het knapperig wordt. De eerste laag bevat over het algemeen plakjes geroosterde kip of kalkoen, hoewel er ook wel eens ham of rosbief wordt gebruikt. Daar bovenop worden plakjes tomaat en blaadjes sla gelegd. Dit zorgt voor extra frisheid. Dan volgt de volgende laag met bacon. De plakjes bacon zijn uitgebakken en daardoor lekker krokant. Een dun laagje mayonaise wordt aangebracht op de derde snee brood. Dit zorgt voor smeuigheid en extra smaak. Soms worden hier ook andere sausjes aan toegevoegd, maar ik vind dat persoonlijk nooit zo nodig.

Omeletplakjes

Zoals ik eerder al schreef kreeg ik in de Foodybox dus een pakje omeletplakjes met Italiaanse kruiden. De plakjes omelet dienen als alternatief voor vleeswaren. Wij vonden ze erg lekker, helemaal als je ze heel even opwarmt. Maar ook koud zijn ze heel smaakvol. Heb je de plakjes omelet niet in huis? Dan kun je natuurlijk ook zelf een omelet bakken. Kluts drie eieren in een kommetje goed door elkaar, voeg 20 ml melk, zout, peper en eventueel wat andere toe en meng het goed. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak van het eimengsel een dunne omelet. Simpeler wordt het niet, tenzij je de kant en klare plakjes hebt natuurlijk! 🙂

Vegetarische Club Sandwich met omelet

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Vegetarische club sandwich met omelet, sla, tomaat, komkommer en kaas
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes en was de blaadjes sla. Smeer wat truffelmayonaise op 4 van de 6 sneetjes brood.

  2. Leg op twee sneetjes brood met truffelmayonaise wat sla, een paar plakjes tomaat en twee plakjes belegen kaas. 

  3. Leg hier de andere sneetjes brood met truffelmayonaise bovenop en beleg deze met nog wat sla, elk twee plakjes omelet en 5 plakjes komkommer. Dek af met de laatste sneetjes brood en steek er een prikker in om de sandwiches bij elkaar te houden.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Omelet, Sla, Tomaat, Komkommer, Kaas

Share it on your social network

Ga naar de inhoud