In de zomer barbecuen wij graag, als het weer het toelaat. We hebben er twee. Eén barbecue gestookt op kolen en één op gas. We maken er van alles op. Vlees natuurlijk, maar ook vis, groenten, desserts. Heerlijk! Een vegetarische burger van de barbecue is ook iets wat we graag en regelmatig maken. Heerlijk met halloumi en gegrilde groenten.

Vegetarische burger

Als je de BBQ aansteekt op een mooie warme dag, dan leg je daar vaak vlees op. Tenminste, dat is wat heel veel mensen doen. Uiteraard is daar niets mis mee, dat doe ik zelf ook! Toch leek het mij interessant om ook eens iets anders te proberen. Ik was heel benieuwd naar een vegetarische burger. Nu heb ik wel eens een vegaburger uit de supermarkt, maar die bedoel ik niet. Ik bedoel echt een broodje met iets anders dan een hamburger, zonder dat je het vervangt voor een vegaburger. Volg je me nog? Ik kwam op het idee om groenten te gebruiken en daar halloumi aan toe te voegen voor de vegetarische burger. Echt een uitprobeersel, maar wat pakte dat goed uit! Dit broodje met gegrilde aubergine, halloumi, een homemade sausje en rucola was top. De saus bestaat uit niet meer of minder dan mayonaise, yogurt en mosterd. Super simpel, maar o zo ontzettend lekker!

Geen barbecue?

Heb je geen barbecue of is het geen weer om de barbecue aan te steken? Dan kun je alsnog genieten van deze lekkere vegetarische burger! Neem een grillpan, een koekenpan of een contactgrill en bak de halloumi en de aubergine hier in. Een heel makkelijke manier om tot hetzelfde resultaat te komen. Je zou zelfs de oven nog kunnen gebruiken en daar de groenten en kaas in grillen. Zo zie je maar, geen enkele reden om geen vegetarische burger te maken! Zin om toch met de barbecue aan de slag te gaan? Misschien vindt je vongole van de barbecue of een flammkuchen met pulled chicken ook wel lekker!

Vegetarische burger

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Een vegetarische burger. Italiaanse bol met rucola, halloumi en aubergine van de barbecue
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Bak de Italiaanse bollen in de oven, zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Snijd de aubergine en de halloumi in plakken.

  3. Meng de mayonaise of fritessaus met de yoghurt en de mosterd tot een egale saus.

  4. Grill de plakken aubergine op de barbecue tot ze goed gaar zijn en grill de halloumi tot deze mooi goudbruin kleurt.

  5. Snijd de Italiaanse bollen doormidden, beleg de onderste helft met rucola, saus, aubergine, halloumi en nog een beetje saus. Kapje er weer op en klaar is je burger!

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Aubergine, Kaas, Rucola, Mayonaise, Mosterd, Yoghurt

Share it on your social network

Ga naar de inhoud