Ben je op zoek naar een hele lekkere maaltijd die ook nog perfect is voor meatless monday of Veganuary? Dan zou ik zeker deze vegan one pot pasta met balletjes maken! De pasta is gemaakt met alleen maar plantaardige producten en staat binnen een half uur op tafel. Het andere grote voordeel is dat je voor het hele gerecht maar één pan nodig hebt! Dat scheelt weer een afwas na een werkdag. Ideaal dus.

Vegan one pot pasta

Ik ben geen vegetariër en ook niet veganistisch maar ik eet wel graag vegetarische en plantaardige maaltijden. Er staat regelmatig een schaal vegetarische enchiladas of vegan falafel op tafel. Risotto met prei en champignons  en vegan chili sin carne zijn ook twee van onze favorieten. Voor dit eenpansgerecht heb ik plantaardig balletjes van Meatless Farm gebruikt. Ik kreeg van Green Food Lab de vraag of ik hiermee een lekker gerecht wilde koken. Dat hoef je mij geen tweede keer te vragen. Ik probeer graag nieuwe producten uit. Wij vonden het een hele lekkere toevoeging! Al met al is vegan one pot pasta een lekker verrassende maaltijd.

Makkelijk

Als ik iets belangrijk vind in maaltijden, naast dat het lekker moet zijn, is het dat het makkelijk te maken is. Aan het eind van een werkdag heb ik geen zin om uren in de keuken te moeten staan. Ook heb ik er niet zo’n trek in om ingewikkelde kookmethoden uit mijn mouw te schudden.

Koen denkt er net zo over gelukkig, daarom koken we vaak makkelijk. We maken de gerechten bijvoorbeeld al eerder klaar, zodat het alleen nog in de oven hoeft. Of we kiezen iets, zoals de vegan one pot pasta, dat in een half uurtje klaar is. Makkelijk, snel en heel weinig afwas! Dat is bij ons de key, helemaal zolang we geen vaatwasser in de keuken hebben. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben…

Vegan one pot pasta

Kooktijd 25 minuten Totale tijd 25 minuten
Een heerlijke snelle vegan one pot pasta met spinazie, champignons en plantaardige balletjes
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in partjes. Verhit wat olie in een diepe pan en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.

  2. Voeg de balletjes toe en bak ze 3 minuten mee. Haal ze vervolgens uit de pan, leg ze op een bord of in een schaaltje en zet apart.

  3. Doe de champignons in de pan en bak 2 minuutjes mee. Voeg 50 ml water, de kookroom, haverfraîche, citroensap en de diepvriesspinazie toe en breng aan de kook. Doe de pasta erbij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou goed in de gaten dat het gerecht niet droog kookt. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe.

  4. Als de pasta bijna gaar is voeg je de balletjes nog even toe om deze op te warmen. Breng het gerecht op smaak met nog wat citroensap, zout, peper en gehakte basilicum.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pasta, Spinazie, Champignons, Vegan balletjes, Crème fraîche, Kookroom, Citroen, Kruiden, Ui, Knoflook

Share it on your social network

Ga naar de inhoud