Print opties:

Vegan burrito bowl

Vegan burrito bowl met rijst, pilled oats, maïs, kidneybonen en cherrytomaten. Geserveerd met guacamole.

Wij eten regelmatig een burrito maar voor de verandering maakten we afgelopen weekend eens een vegan burrito bowl. Heel makkelijk en snel! Een heerlijke kom vol heerlijke groenten en rijst. Een feestje om te eten.

Vegan burrito bowl

Een burrito bowl is niet meer dan een uit elkaar gehaalde burrito in een kom. Je doet alle ingrediënten los in een kom, met de tortilla wrap eronder of los erbij. Het eet net een stukje makkelijker en ziet er gezellig uit. Normaal gebruik ik altijd kip of gehakt, maar voor een vegan burrito bowl probeerde ik eens iets anders. In plaats van kip gebruikte ik Pulled Oats van Gold & Green die ik mocht proberen van Green Food Lab. Pulled Oats is een plantaardig, soja-vrij alternatief voor vlees. Het wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Wij vonden het een heel lekkere, smaakvolle toevoeging in deze burrito bowl. De combinatie met rijst, groenten en zelfgemaakte guacamole is top!

Guacamole

Een vegan burrito bowl is niet compleet zonder guacamole. Guacamole is een Mexicaanse saus op basis van avocado's. De naam betekent dan, niet geheel verrassend, avocadosaus. Naast avocado's bestaat de saus uit tomaat, ui, knoflook, limoensap en diverse kruiden. Zelf heb ik de guacamole voor bij de bowl aangemaakt met haver fraîche, een plantaardige variant van creme fraîche. De saus wordt er nog net iets romiger van. Guacamole is ook erg lekker bij vegetarische enchiladas en tortilla chips.

Bewaren

Houd je wat rijst, groenten en Pulled Oats over van de vegan burrito bowl? Geen probleem, je kunt het goed bewaren. Laat alles goed afkoelen, zonder het te lang buiten de koeling te laten staan. Schep het in een goed afsluitbaar bakje en bewaar het in de koelkast. De volgende dag kun je het als lunch eten of in een burrito verwerken. Het blijft in de koelkast twee dagen goed.

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 20 min Totale tijd: 20 minuten
Porties 2
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Wat heb je nodig?
  • 2 volkoren wraps
  • 1 bakje Pulled Oats naturel
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kidneybonen uit blik
  • 200 gram mais uit blik
  • cherrytomaten
  • vegan geraspte kaas
  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels haver fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0,5 rode ui
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • peper en zout
  • gemalen komijn
Aan de slag
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat de kidneybonen en de mais goed uitlekken. Halveer de cherrytomaten.

  2. Bak de Pulled Oats met een beetje olie. Voeg de kruiden toe.

  3. Halveer de avocado's, haal de pit er uit en verwijder de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Voeg het citroensap toe en meng het met de haver fraîche.

  4. Snipper de ui. Verwijder de pitjes en het vocht uit 2-3 cherrytomaten en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de ui en tomaat toe aan de avocado en roer goed door. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper.

  5. Leg een volkoren wrap in een schaaltje en vul deze met de rijst, de Pulled Oats, mais, kidneybonen en de tomaten.

  6. Schep er wat guacamole op en strooi er wat vegan geraspte kaas over heen.

    Eet smakelijk!

    Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Pulled Oats

Keywords: Wraps, Rijst, Tomaat, Avocado, Kaas, Maïs, Kruiden

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram en tag @nandaskeuken !