Lekkere hapjes hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn! Dat bewijzen deze Oreo truffels wel. Met maar drie (!) ingrediënten en wat decoratie zet je iets heerlijks neer. Je gebruikt voor Oreo truffels monchou, Oreo koekjes en roze chocolade. De decoratie kun je overigens zelf kiezen, maar omdat het bijna Valentijnsdag is vond ik sprinkels in de vorm van hartjes wel heel toepasselijk!

Oreo truffels

Deze Oreo truffels zijn no bake truffels. Dat houdt in dat je ze niet in de oven bereidt, maar gewoon lekker makkelijk in de koelkast laat opstijven. Neem voor het opstijven ook echt goed de tijd. Dan wordt het mengsel van roomkaas en koekjes mooi stevig en dat eet makkelijker. De truffels zijn het lekkerst als er wat bite in zit en de chocolade krakt.

Je kunt de truffels, wanneer ze een laagje chocolade hebben gekregen, dan ook prima langer dan een half uur in de koeling laten staan! Heb je geen roze chocolade maar wel wit, melk of puur? Dan kun je die ook gebruiken, je hoeft niet speciaal naar de winkel. Maar bij Valentijnsdag vond ik roze chocolade wel toepasselijk.

Oreo

Ik denk dat iedereen de Oreo-koekjes wel kent. De kenmerkende koekjes met de witte vulling tussen twee donkere koekjes bestaan al sinds 1912! In al die jaren heeft het koekje vijf (!) verschillende benamingen gehad. Van “Oreo Biscuit” tot “Oreo Chocolate Sandwich Cookie”. Inmiddels worden de koekjes hier in Nederland verkocht als Oreo Original. Er wordt zelfs Oreo ijs en een bakpakket voor Oreo taart verkocht. Ook Oreo koekjes omhuld met chocolade en zelfs golden Oreo koekjes kun je in de winkel vinden. Je kunt er natuurlijk ook zelf iets mee maken, bijvoorbeeld deze Oreo truffels. Dat kan overigens met de originele donkere koekjes, maar ook met de golden of remix (met vanille en karamel) variant als je zou willen!

Roze chocolade

Ruby chocolade genoemd, wordt ook wel roze chocolade genoemd, uiteraard vanwege de kleur. Het is een chocolade met een bessensmaak. De kleur en de smaak van de chocolade ontstaat door de gebruikte cacaobonen en niet door kleur- of smaakstoffen.  Naast witte, pure en melkchocolade is roze chocolade, de vierde soort. Al wordt daarover ook wel gezegd dat het alleen een marketingterm is.

in 2017 werd roze chocolade voor het eerst geïntroduceerd, door de firma Callebout. Er is veel productontwikkeling aan voorafgegaan. Die ontwikkeling vond plaats in Frankrijk en in Oost Vlaanderen. In 2018 werd het eerste product met roze chocolade op de markt gebracht in Azië, dat was een roze variant op een bekende chocoladereep. Sinds 2018 is het overigens ook in Nederland verkrijgbaar en wordt de populariteit steeds groter. Ruby chocolade is ook makkelijk te verkrijgen. Mocht je het in de supermarkt niet kunnen vinden, dan kun je het ook heel makkelijk online bestellen.

Bewaren

De Oreo truffels kun je prima van tevoren maken, ze zijn goed te bewaren. Dek ze goed af als ze klaar zijn en bewaar ze het liefst in de koelkast. Dan blijven ze zeker 3 dagen goed, al zijn ze daarna ook nog lekker hoor. De truffels zijn hier in huis alleen al op, ruim voor de vierde dag aanbreekt!

Meer recepten voor Valentijnsdag

Heb je na dit Oreo truffels recept nog meer inspiratie nodig om je liefde te verrassen met Valentijnsdag? Geen zorgen, er staan meerdere heerlijke recepten voor je klaar. Wat denk je van een heerlijke Valentijnstaart? Een heerlijke kwarktaart met een bodem van Bastogne koeken, twee soorten vulling en een laagje aardbeiengelei. Maak je liever een ontbijtje? Dan heb je misschien wel iets aan dit recept voor wentelteefjes met rood fruit of dit recept voor wafels met blauwe bessen. Wil je echt alle recepten voor Valentijnsdag bekijken? Klik dan hier!

Valentijn Oreo truffels

Kooktijd 30 minuten Rusttijd 60 minuten Totale tijd 1 uur 30 minuten
Oreo truffels met roze chocolade
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 16 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Maal de Oreo-koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de roomkaas toe en meng tot een deeg. Het mag best nog een beetje kruimelig zijn.

  2. Maak met vochtige handen balletjes van het deeg, ongeveer 25 gram per stuk. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze vervolgens een uurtje in de koelkast.

  3. Smelt de roze chocolade au bain marie. Haal de truffels uit de koelkast en dompel ze één voor één in de gesmolten chocolade. Twee vorken zijn hierbij handig! Laat ze even uitdruppen en leg ze terug op de bakplaat.

  4. Decoreer de truffels als je dat wilt en zet ze minimaal 30 minuten terug in de koelkast, of tot de chocolade gestold is.

    Geniet er van!

Keywords: Oreo, Roomkaas, Chocolade, Sprinkels

Share it on your social network

Ga naar de inhoud