In dit recept heb ik twee dingen gecombineerd die ik zelf heel erg lekker vind: tosti en roerei. Een heerlijk lunchrecept waar je geen tosti-ijzer voor in je kast hoeft te hebben. Aan een koekenpan of eventueel een contactgrill heb je genoeg. Wellicht ken je de combi nog niet, maar als je eenmaal een tosti met roerei hebt gegeten dan wil je dit vaker.

Tosti met roerei

Laten we eerlijk wezen, iedereen eet toch wel eens een tosti? Twee boterhammen met beleg, geroosterd in een tosti-ijzer meer is het niet. De meest gemaakte tosti is toch denk ik wel die met twee witte boterhammen met ham en kaas er tussen. Hou ik ook van, maar ik kies zelf altijd liever voor volkorenbrood. Dat kregen mijn broertje en ik van mijn moeder altijd en ik ben dat blijven doen. Ik vind het ook heerlijk om met het beleg te variëren. Ik maakte eerder al eens een tosti met brie en spek, tosti bolognese en een tosti met mozzarella en pesto. Zo zijn er nog veel meer smaak combinaties te bedenken, bijvoorbeeld een tosti met roerei of een croque madame

Tosti’s bakken

Naast de verschillende smaken, zijn er ook verschillende manieren om een tosti te bakken. Veel mensen denken in eerste instantie aan een tosti-apparaat, maar het kan ook op andere manieren. Voor deze tosti met roerei kun je bijvoorbeeld het best een koekenpan of een contactgrill gebruiken. De tosti wordt vrij dik waardoor een tosti ijzer niet zo makkelijk meer dicht kan. Ook kun je een tosti in de oven maken. Dat vind ik zelf minder handig, want de oven moet voorverwarmd worden. Ik ken mensen die een tosti in de airfryer of magnetron maken. Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd moet ik eerlijk zeggen, maar wie weet! 

Sausjes

Bij een tosti hoort natuurlijk een sausje. Ook hierin heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Leuk weetje: ik eet mijn tosti met roerei het liefst met truffelmayonaise en mijn man heeft een voorkeur voor ketchup. Of eigenlijk eet hij ketchup met tosti… 😉 Met welk sausje ga jij deze tosti met roerei eten?

Tosti met roerei

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Tosti van twee volkoren boterhammen met roerei, ham en kaas. Geserveerd met truffelmayonaise en snoeptomaatjes.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Doe de eieren met de kookroom, bieslook, zout en peper in een kommetje en roer goed los.

  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Schenk het eimengsel er in en laat even kort stollen. Roer dan met een spatel het ei vanaf de rand naar binnen, tot het ei licht gestold is. Zorg dat het nog romig is.

  3. Besmeer alle vier de boterhammen aan één zijde met boter. Dit worden de buitenkanten. Beleg twee boterhammen aan de andere (niet met boter besmeerde) kant met ham en kaas. Schep het roerei erop en leg de andere boterhammen erop met de boter naar boven.

  4. Bak de tosti's in een pan of onder een contactgrill tot de kaas gesmolten is.


    Eet smakelijk!

Keywords: Tosti, Ei, Brood
Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud