Tosti, grilled cheese, croque monsieur… hoe je ze ook noemt, je krijgt er geen genoeg van! Tosti’s maken kunnen we in Nederland als geen ander. Ik vind het altijd heel leuk om te variëren en te experimenteren met de vulling. Dit keer belegde ik mijn tosti met pesto en mozzarella. Ik heb ze laten proeven door mijn moeder en zij heeft ze, net als ik, goedgekeurd. Ook mijn man is fan, dus alle reden om het recept te delen!

Tosti met pesto en mozzarella

Hier komen regelmatig tosti’s uit een tosti-ijzer of de pan gerold. Wij eten deze tosti met pesto en mozzarella graag, bijvoorbeeld tosti met roerei of een tosti bolognese. Natuurlijk is de klassieker, tosti met ham en kaas, ook erg geliefd. Er zijn  verschillende theorieën over de oorsprong van de tosti. Zo zijn er verhalen te vinden over Graaf Tosti, die aan het Comomeer uitvindingen deed waaronder het elektrische broodrooster. Hij liet zijn boterham met kaas er per ongeluk invallen en zo ontstond de eerste tosti. Of het waar is? Ik heb geen idee! Ook las ik een verhaal over Franse werknemers die hun lunch op een radiator lieten liggen, waardoor de eerste tosti ontstond. De naam tosti zou trouwens een Italiaanse variant op het Engelse toast zijn. Tosti is een Italiaanse naam, meervoud van tosto, afgeleid van tostare wat roosteren betekent. Dat klinkt logisch toch? Eigenlijk maakt het niet uit, een tosti met pesto en mozzarella is nou eenmaal heerlijk!

Verschillende manieren om een tosti te maken

Er zijn verschillende manieren om een tosti te maken. Ik gebruik zelf vooral een tosti-ijzer of contactgrill, het is makkelijk en snel. Je kunt ook de oven gebruiken, verwarm deze voor op 200 graden en je bakt de tosti in 5 minuten gaar. In de pan kun je ook een tosti maken. Besmeer beide kanten van de tosti met boter en bak ‘m in de koekenpan rondom goudbruin en gaar. Zelfs de magnetron of een broodrooster kun je gebruiken. Keuze genoeg dus! Voor de tosti met pesto en mozzarella is een contactgrill of tosti-ijzer het handigst,

Tosti met pesto en mozzarella

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Tosti met pesto en mozzarella
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de bolletjes mozzarella in helften, de tomaten in plakjes en de basilicumblaadjes in reepjes.

  2. Besmeer twee boterhammen met groene pesto en beleg ze met de mozzarella en tomaat.

  3. Verdeel de basilicum er overheen en dek af met de andere twee boterhammen.

  4. Grill de tosti's tot de mozzarella gesmolten is.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Pesto, Mozzarella, Tomaat
Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud