Tortillachips liggen hier eigenlijk altijd wel in huis. Ik ben er gek op, het liefst in de smaak nacho cheese. Wat ik ook heel lekker vind is tortillachips zelf maken! Het is supermakkelijk, heel erg lekker en ook nog eens gezonder dan de tortillachips uit de winkel.

Tortillachips

Tortillachips zijn niet meer dan in stukken gesneden tortilla’s. De tortillastukken worden gefrituurd en vervolgens als voor- of bijgerecht gegeten. Ook als snack doen tortillachips het goed. Oorspronkelijk werden de chips gemaakt van de restjes die overbleven na het maken van Mexicaanse maïstortilla’s. Ik eet ze graag met een lekkere dip, vegetarische enchiladas of chili sin carne. Zelfgemaakt zijn de tortillachips een stukje gezonder dan de nacho’s uit de winkel omdat je ze niet frituurt maar in de oven bakt. Wat wil je nog meer? Frituren kan ook, dan komt de smaak dichter in de buurt bij de chips zoals je die koopt. Ze zijn dan alleen wat minder gezond.

Wraps

Als je nog een pak wraps hebt liggen of er nog een paar over hebt van een maaltijd eerder in de week, dan kun je die prima gebruiken om zelf tortillachips mee te maken. Weggooien is tenslotte zonde. Ik kies zelf altijd voor volkoren wraps omdat ik die lekkerder vind dan de ‘gewone’. Ze bevatten ook iets meer voedingsvezels, waardoor ze wat beter vullen. Niet alleen voor chips, maar ook voor andere gerechten gebruik ik liever de volkoren wraps. Bijvoorbeeld als wrappizza, quesaldilla of in een burrito bowl. Uiteraard moet je gewoon de wraps kiezen die je zelf het lekkerst vindt, alles smaakt lekkerder als je je favoriete variant kiest.

Bewaren

Als je tortillachips gemaakt hebt en je houdt wat over, dan kun je het prima bewaren. Leg de chips in een goed afsluitbaar bakje en bewaar ze op een koele, donkere plaats. Bijvoorbeeld in een keukenkastje. De chips blijven zeker vier tot vijf dagen lekker krokant.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 15 min Totale tijd 15 minuten Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd de wraps met een scherp mes in acht stukken. 

  3. Meng de olijfolie met het zeezout en de rozemarijn. Haal de wrapstukjes door de olijfolie en leg ze op een bakplaat. Zorg dat ze niet op elkaar komen te liggen.

  4. Bak ze 10 minuten in de oven tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Laat de tortillachips afkoelen en serveer met een lekkere dip.

    Eet smakelijk!

     

Keywords: Tortilla wraps, Zeezout, Rozemarijn
Ingedeeld onder