Wat is er lekkerder bij een borrel dan toastjes met een zelfgemaakte salade? Tonijnsalade maak je makkelijk en snel zelf. Het is lekker pittig van smaak. Ook top op een broodje bij de lunch.

Tonijnsalade

Salades als tonijnsalade, eiersalade of ham-prei salade, zijn wat mij betreft onmisbaar op een borrelplank. Natuurlijk kun je naar de winkel gaan, waar je een ontelbaar veel verschillende salades vindt om uit te kiezen. Dat is hartstikke makkelijk, maar het kan lekkerder. Door je salade zelf te maken! Dat gaat net zo snel als dat je heen en weer naar de supermarkt moet. Tenzij je er precies naast woont natuurlijk, maar ook in dat geval kost zelf maken niet heel veel meer tijd. Tonijnsalade maak je door een blikje tonijn te mengen met Griekse yoghurt, mayonaise, ui en augurk. Dat breng je op smaak met peper en zout en klaar ben je. Je kunt hier ook een heerlijke tuna melt sandwich mee maken.

Tuna melt

Een tuna melt sandwich is een pistolet met tonijnsalade en geraspte kaas. Het broodje wordt in de oven gebakken zodat de kaas smelt en je een heerlijke warme lunch hebt. Het is een Amerikaans concept dat ook in Nederland inmiddels vrij populair is. Het lekkerst vind ik dit met deze zelfgemaakte tonijnsalade. Je proeft dat het vers gemaakt is. De salades uit de supermarkt vind ik zelf altijd te zout, te vet of juist te zoet. Dat is het voordeel van zelf maken, je brengt het zelf op smaak naar hoe jij het het lekkerst vindt. Wil je de tonijnsalade bijvoorbeeld wat slanker maken? Vervang de mayonaise door wat extra Griekse yoghurt.

Bewaren

De tonijnsalade kun je bewaren, maar het lekkerst is het als het vers gemaakt is. Wil je het bewaren, dek het schaaltje dan goed af en zet het in de koelkast. Zo blijft het twee dagen goed.

Tonijnsalade

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Voor op toastjes of bij een lunch mag een heerlijke tonijnsalade niet ontbreken. De tonijnsalade is gemaakt met tonijn, Griekse yoghurt, mayonaise, paprikapoeder en chilivlokken.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de lente-ui in ringen en de augurken in blokjes. Laat de blikjes tonijn goed uitlekken.

  2. Meng de tonijn met de yoghurt, mayonaise, de lente-ui, augurk, paprikapoeder en chilivlokken. Roer goed door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout.

Keywords: Tonijn, Mayonaise, Griekse yoghurt, Augurk, Ui

Share it on your social network

Ga naar de inhoud