Tiramisu zal bij de meeste mensen wel eens op tafel gestaan hebben. Het is een heerlijk dessert waar je ook geweldig mee kunt variëren. Ik heb voor ons Kerstdiner deze tiramisu met passievrucht en mango gemaakt. Heel fris en niet te machtig, dus na een flinke maaltijd heb je hier zeker nog ruimte voor!

Tiramisu met passievrucht en mango

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert dat wordt gemaakt met onder andere mascarpone, cacao en koffie. Maar wat nou als je de mascarpone vervangt door Griekse yoghurt en de koffie en cacao door mango en passievrucht? Dan krijg je een heerlijk frisse en lichte variatie op tiramisu, perfect als nagerecht tijdens het kerstdiner! Ik maakte voor deze tiramisu gebruik van het fruit van EAT ME dat ik kreeg van Green Food Lab. Het voordeel hiervan is dat het fruit perfect eetrijp is en je er dus direct dit lekkere recept mee kunt maken.

Voor alle gelegenheden

Deze tiramisu met passievrucht en mango heb ik dan wel voor Kerst gemaakt, maar eerlijk gezegd staat dit dessert veel vaker op tafel. Ik maak het graag als ik bezoek krijg en iemand blijft eten. Vrijwel iedereen houdt van een fris dessert, helemaal als het licht is. Dat is met gewone tiramisu wel anders. Niet iedereen kan de koffie en chocolade waarderen helaas. Het is dus een toetje dat je het hele jaar door kunt eten, wanneer en zo vaak je wilt! Mocht je een soortgelijk recept zoeken dat bij iedereen in de smaak valt, dan kan ik je Hangop met aardbeien van harte aanbevelen.

Tiramisu bewaren

Ik kan mij goed voorstellen dat je, voorafgaand aan je diner, het dessert al klaar wilt hebben! Natuurlijk is dat met deze tiramisu met passievrucht en mango geen probleem. Je kunt de desserts al in de ochtend, of zelfs een dag eerder maken. Laat de passievrucht, mango en pistachenootjes er dan nog even af en voeg deze toe vlak voor je de tiramisu serveert. De glazen kun je in de koelkast bewaren, eventueel afgedekt met wat plastic folie zodat het niet uitdroogt.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water, knijp de blaadjes goed uit als ze slap geworden zijn. Snijd de mango in blokjes en snijd vier passievruchten doormidden.

  2. Verwarm een klein beetje van de yoghurt en los de gelatine hierin op.

  3. Roer er de suiker, de rest van de yoghurt en de pulp van 4 passievruchten door en zet ongeveer 20 minuten in de koelkast.

  4. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door het yoghurtmengsel.

  5. Breek de lange vingers door de helft en verdeel deze over de glazen. Schep de yoghurtmousse er overheen. Zet de glazen vervolgens minstens 2,5 uur in de koelkast zodat de mousse verder kan opstijven.

  6. Werk de desserts af met de overige passievruchten, de mango blokjes, pistachenootjes en kokos flakes.

    Eet smakelijk!

Keywords: Yoghurt, Room, Fruit, Koekjes, Kokos, Noten

Share it on your social network

Ga naar de inhoud