Kanelbulle, of in het Nederlands kaneelbroodjes, komen oorspronkelijk uit Zweden. Het zijn broodjes met een vulling van boter en kaneel en worden in Zweden gegeten bij  de koffie. Kaneelbroodjes zijn ontzettend lekker, maar vaak tijdrovend en ingewikkeld om te maken. Ik bedacht daarom een hele makkelijke en vooral supersnelle manier! Krijg je onverwacht bezoek, dan heb je deze makkelijke kaneelbroodjes zo op tafel staan! Ze zijn naast makkelijk en snel te maken ook nog eens verrukkelijk. De broodjes verdwijnen waar je bij staat. 

Makkelijke kaneelbroodjes

Normaal gesproken worden kaneelbroodjes gemaakt met bloem, melk, boter, suiker en gist. Dat is ook ontzettend lekker, begrijp me niet verkeerd, maar het kost wat tijd. Ik heb daar niet altijd zin in. Soms wil je wel iets lekkers eten, maar niet te veel tijd kwijt zijn om het te maken. Daarom leek het mij een goed idee om gewoon een rol bladerdeeg te gebruiken als basis voor de makkelijke kaneelbroodjes. De vulling bestaat uit boter, suiker en kaneel, de topping uit gehakte noten. Easy as that!

Kaneel

Kaneel is één van mijn favoriete specerijen. Ik gebruik het regelmatig in baksels, ontbijtjes, sauzen en zelf in een gin tonic. Het woord kaneel komt van het Latijnse woord canella. Dat betekent stokje. Geen heel gekke naam gezien de vorm. Kaneel is de binnenbast van de kaneelboom, maar dan gedroogd en opgerold. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik dol op kaneel. Vroeger at ik het vaak met een lepeltje suiker door rijstepap, heerlijk. Terwijl ik dit typ, bedenk ik dat ik dat nodig weer eens moet doen! Waar ik ook enorm van kan genieten is kaneel babka, een brioche-achtig zoet brood. Mijn man houdt niet zo van kaneel, maar vindt de saus van chili sin carne heerlijk omdat er een lekker smaakje aan zit die hij niet kan thuisbrengen. Drie keer raden wat mijn geheime ingrediënt is… 😉

Bewaren

De makkelijke kaneelbroodjes zijn niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook goed te bewaren. Bewaar ze in een goed afgesloten bakje op een koele, donkere plaats. Een keukenkastje is bijvoorbeeld een handige plek. De kaneelbroodjes blijven dan 3 tot 4 dagen lekker. Ik denk alleen dat ze ruim voor die tijd al op zijn!

Kooktijd 30 min Totale tijd 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 10 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Rol het bladerdeeg uit en besmeer met de boter.

  3. Meng de suiker en kaneel door elkaar en strooi over de boter. Rol vervolgens het bladerdeeg op en snijd in gelijke plakken.

  4. Verdeel de plakken over de bakplaat en bestrijk met wat boter, strooi er wat suiker met kaneel en gehakte noten overheen.
  5. Bak de kaneelbroodjes ongeveer 20 minuten in de oven.

    Eet smakelijk!

Keywords: Bladerdeeg, Noten, Kaneel, Boter, Suiker
Naar de inhoud springen