Granola maak ik het liefst zelf, het is heel gemakkelijk en ontzettend lekker! Voordeel is dat je precies weet wat er in je granola zit en je kunt het precies zo maken zoals je het zelf het lekkerst vindt. Ik heb al wat meer recepten van en met granola op deze site staan, maar nog geen suikervrije variant. Dat vond ik hoog tijd worden, dus dook ik afgelopen zaterdag de keuken in! Het resultaat mag er zijn, een lekkere, voedzame en suikervrije granola voor in mijn yoghurt of ontbijttrifle!

Suikervrije granola

Granola wordt over het algemeen geroosterd met honing en olie. Hoewel homemade granola nog geen half gram suiker per portie van 40 gram bevat, bevat deze granola helemaal geen toegevoegde suikers. Smaakt dat net zo lekker dan? Ja, absoluut! Ik kies er zelf altijd voor om aan mijn yoghurt met granola zelf wat fruit toe te voegen. Denk aan banaan, rood fruit, blauwe bessen of appel. Zo heb ik toch iets zoets in mijn ontbijt, zonder toevoegingen. Dat is het voordeel van zelf granola maken, je bepaalt zelf wat je er in doet. Deze suikervrije granola bestaat uit slechts zeven ingrediënten. Het zit boordevol, noten, pitten en zaden, aangevuld met havervlokken, kokoschips en kaneel. Lekker voedzaam! Wil je ook eens een andere granola maken, dan kun je ook kiezen voor crunchy granola met pindakaas en pure chocolade. Ook een granola recept met een minimale hoeveelheid toegevoegde suikers.

Bewaren

Zelfgemaakt suikervrije granola kun je prima bewaren, zeker dit recept voor ongeveer 425 gram. Laat de granola goed afkoelen op de bakplaat en bewaar deze in een goed afsluitbaar bakje of pot. Zelf heb ik een grote glazen weckpot waarin ik mijn zelfgemaakte granola bewaar. Het blijft luchtdicht verpakt zeker twee tot drie weken houdbaar. Ruik goed, kijk en proef vooral als je twijfelt.

Suikervrije granola

Kooktijd 30 min Totale tijd 30 minuten
Suikervrije granola
Porties: 10 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Doe alle droge ingrediënten, behalve de kokoschips, in een kom en roer goed door elkaar. Meng vervolgens de gesmolten kokosolie er door heen.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel er over.

  4. Bak de granola 10 minuten in de voorverwarmde oven, roer het dan goed door en voeg de kokoschips toe. Bak nogmaals 10 minuten af.

    Eet smakelijk!

Keywords: Granola, Suikervrij, Noten, Kokos

Dit vind je misschien ook interessant

Share it on your social network

Ga naar de inhoud