Als je op zoek bent naar een lekker, licht borrelhapje dan hoef je niet verder te zoeken! Deze slaschuitjes met saté zijn heel snel te maken, vegetarisch en ontzettend lekker. Je doet iedereen hier een plezier mee, dat weet ik zeker. Zelfs als je onverwacht bezoek krijgt zijn ze ideaal ze staan binnen 10 minuten op tafel. Ook als lichte lunch doen de schuitjes het prima!

Slaschuitjes

Om slaschuitjes te maken kun je het best Romaine sla gebruiken. Het zijn kleine stevige kropjes en vooral bekend als van het authentieke recept van caesar salade. De blaadjes zijn stevig en de zijkanten krullen iets op. Hierdoor ontstaat een handzaam schuitje wat je makkelijk kunt vullen. Andere benamingen voor deze kropjes sla zijn Romanasla, Romaanse sla of Romeinse sla. Kun je romaine sla niet vinden, dan kun je altijd even kijken of je het onder een andere naam terugvindt. Deze sla is ook erg lekker in een salade met sinaasappel feta en een vegetarische salade met mango.

Saté

Over de vulling gesproken… De slaschuitjes heb ik gevuld met Quorn saté stukjes. Dit is een hartige vleesvervanger, gemaakt van mycoprotein, in satésaus. Zonder soja en zonder gluten. Ik vind het zelf echt heel lekker. Koen, die dol is op kipsaté, was wat sceptisch. Toch heeft ook hij genoten van deze hapjes en vond hij de smaak van de saté stukjes erg goed. Ben je nu zelf helemaal niet van de vegetarische hapjes, dan kun je prima kipsaté gebruiken als vulling. In het recept van de kipsatébroodjes kun je lezen hoe je dit maakt.

Bewaren

De gevulde slaschuitjes zijn moeilijk te bewaren. Je kunt ze het best direct eten. Ook de satéstukjes kun je bereid het best dezelfde dag nog opeten.

Slaschuitjes met saté

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Slaschuitjes met saté
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 6 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de onderkant van de stronk Romaine sla en leg de blaadjes los neer.

  2. Bereid de Quorn saté stukjes zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Spoel de taugé af met kokend water.

  4. Snijd de lente-uitjes in ringen en hak de cashewnoten.

  5. Leg in de slablaadjes wat taugé, schep daar bovenop de Quorn saté stukjes en strooi de lente-ui en de cashewnoten er overheen.

    Eet smakelijk!

    Dit recept kwam in samenwerking met Quorn tot stand.

Keywords: Sla, Saté, Noten, Ui

Share it on your social network

Ga naar de inhoud