Het is 5 december geweest! Dat betekent dat Sinterklaas ons land weer heeft verlaten. Nu kan ik me voorstellen dat je misschien nog wat kruidnoten, chocoladeletters en snoepgoed over hebt. Dat kun je natuurlijk gewoon zo opeten, maar wat je er ook mee kunt maken is deze heerlijke Sinterklaas rocky road. Ideaal, omdat je alles wat je over hebt erin kunt verwerken. Het kost je maximaal 20 minuten om te maken. Daarna moet je eventjes geduld hebben zodat het goed kan opstijven in de koelkast. Maar dan heb je ook echt iets heel lekkers.

Sinterklaas rocky road

Wat is rocky road precies? Rocky road komt oorspronkelijk uit Australië. Het is een nobake recept gemaakt van chocolade, marshmallows en koekjes. Dat vul je aan met boter en al het Sinterklaas snoepgoed dat je nog in huis hebt. Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld speculaas, noten, sprinkels of andere lekkere dingen. Net wat jij wilt! Voor de basis van een rocky road van 20 bij 20 centimeter, heb je twee chocoladeletters nodig (bij elkaar ongeveer 300 gram) en 125 gram boter. Dit vul je aan met kruidnoten, sprinkels, marshmallows, schuimpjes… noem maar op. Hier kun je 20 tot 25 kleine stukjes uithalen. Dat lijkt veel, maar neem van mij aan, het is echt zo op. 😉 Heb je geen boter in huis of wil je iets anders, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om chocolade fudge te maken en daar de restjes van pakjesavond in verwerken.

Bewaren

Als je Sinterklaas rocky road gemaakt hebt, dan denk ik niet dat je dit in een keer allemaal opeet. Je zou het misschien wel willen, maar het is niet echt aan te raden. 😉 Gelukkig kun je het heel goed bewaren. Als deze Sinterklaas rocky road twee uur in de koelkast heeft gestaan om op te stijven, snijd je er 20 tot 25 stukjes van. Deze doe je in een goed afsluitbare bak en deze zet je terug in de koelkast. Daar blijven ze ongeveer een week houdbaar. Maar neem van mij aan: je doet er echt geen week mee!! Het is veel eerder op. Sinterklaas Rocky Road buiten de koelkast bewaren is minder handig. Omdat het gemaakt is van chocolade en boter wordt het buiten de koelkast snel zacht. Al zal de smaak er niet minder om zijn.

Sinterklaas rocky road

Kooktijd 20 minuten Rusttijd 120 minuten Totale tijd 2 uren 20 minuten
Sinterklaas rocky road om alle restjes van Sinterklaasavond op te maken
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 25

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Zet een grote kom op de pan en smelt hierin de chocoladeletters au bain marie. Om dat sneller te laten gaan kun je de letters het best in stukken breken.

  2. Als alle chocolade gesmolten is meng je de roomboter er doorheen tot je een egaal mengsel hebt. Daarna haal je de kom van de pan en zet je het vuur uit. 

  3. Meng een deel van de kruidnoten en marshmallows door het chocolademengsel. 

  4. Bekleed een bakvorm van 20 bij 20 centimeter met bakpapier en stort hier de gesmolten chocolade met kruidnoten is. Verdeel het gelijkmatig over de bodem. 

  5. Verdeel de rest van het snoepgoed over de nog gesmolten chocolade en zet de bakvorm hierna minimaal 2 uur in de koelkast. Daarna kun je het bakpapier met de rocky road uit de bakvorm halen en er 20 tot 25 stukjes van snijden. 

    Geniet er van!

Keywords: Chocolade, Kruidnoten, Marshallows, Snoepjes, Sprinkels

Share it on your social network

Ga naar de inhoud