Zo vlak na het weekend puilt mijn agenda uit van de afspraken en staat mijn mailbox vol met berichten. Hier hou ik eigenlijk helemaal niet van, het geeft me veel onrust en druk. Gelukkig had ik een lunch die snel te maken was, waardoor ik extra lang kon lunchen. Ik at deze salade met sinaasappel en feta, heerlijk op een zonnige dag als dit!

Salade met sinaasappel en feta

In de zomer eet ik graag salades als lunch, als avondeten of bij een barbecue. Salades zijn licht en makkelijk te maken waardoor je met warm weer niet te lang in de keuken hoeft et staan en niet hoeft te koken. Mijn favoriete salades, naast de salade met sinaasappel en feta, zijn een courgettesalade, witlofsalade en de zomerse salade. Allemaal hebben ze gemeen dat ze snel te maken zijn en vol groenten en fruit zitten. Zelf vind ik het ook altijd fijn om er vlees, een vleesvervanger of kaas aan toe te voegen.

Dressing

Bij een salade met sinaasappel en feta, of welke salade dan ook, hoort dressing. Dressing is een saus die je gebruikt over een salade om het wat extra smaak te geven. Ik kies er altijd voor om zelf een dressing te maken en vaak doe ik dat met dezelfde basis. Olijfolie. Niet alle kant-en-klare dressings zijn namelijk even gezond. Ze zijn vaak vet en bevatten veel onnodige suikers. Hoe healthy je salade ook is, de dressing kan dat echt teniet doen. Zonde natuurlijk! Daarbij is het ook goedkoper om zelf je dressing te maken.

Bewaren

Een salade is meestal niet heel lang te bewaren, zo ook deze salade met sinaasappel en feta. Je kunt de salade wel eerder maken, bijvoorbeeld in de ochtend. Dek de salade goed af en bewaar deze in de koelkast. Houd de dressing apart. Heb je de salade gemaakt als avondmaaltijd, dan kun je een restje op dezelfde manier bewaren voor de lunch de volgende dag. Ook hierbij de tip om de dressing apart te houden.

Salade met sinaasappel en feta

Kooktijd 15 15 mins Totale tijd 15 minuten
Salade met sinaasappel en feta
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Was de sla en snijd in repen.

  2. Snijd de komkommer in blokjes en de feta in plakjes.

  3. Snijd de oranje schil van de sinaasappel en snijd de sinaasappel vervolgens langs de vliesjes in parten.

  4. Meng de sla, sinaasappel, komkommer en feta door elkaar en strooi er gedroogde oregano over heen.

  5. Meng de olijfolie met het citroensap en wat zout en peper tot een dressing.

    Eet smakelijk!

Keywords: Sla, Sinaasappel, Komkommer, Feta

Share it on your social network

Ga naar de inhoud