Print opties:

Roggebrood met brie en bacon en uienjam

Roggebrood met brie en bacon uienjam, heerlijk als borrelhapje

Borrelhapjes staan hier met enige regelmaat op tafel. Soms zijn ze wat ingewikkelder om te maken en soms zijn ze razendsnel klaar. Vooral als we onverwacht bezoek krijgen en ik plots iets uit mijn mouw moet schudden, grijp ik terug op iets snels. Bijvoorbeeld roggebrood met brie en bacon en uienjam. Dan moet ik natuurlijk wel de jam in de koelkast hebben staan, anders gebruik ik een andere soort, maar deze is favoriet voor dit hapje! Roggebrood is qua geur, kleur, smaak en structuur anders dan gewoon brood. Het is compacter en omdat het langer gebakken is ook wat donkerder van kleur en zoeter van smaak. Dat past heel goed bij de romige brie, de frisse rucola en de jam!

Roggebrood met brie en bacon en uienjam

Alles wat je voor dit borrelhapje nodig hebt is roggebrood, brie, bacon en uienjam en rucola. De bacon en uienjam maak je makkelijk zelf. Een heerlijke hartige jam met weinig suiker en heel veel smaak! Dikke tip om mee aan de slag te gaan. Mocht je nóg sneller willen zijn, dan koop je gewoon een potje jam in een smaak die je lekker vindt! Naast deze ingrediënten heb je hooguit een kwartiertje tijd nodig. Ik denk zelfs dat je sneller bent hoor! Zo hoef je niet lang in de keuken te staan en heb je lekker de tijd voor de rest van je borrelplank bijvoorbeeld. Voeg aan roggebrood met brie en bacon en uienjam een borrelbrood, kaaspopcorn en geroosterde kikkererwten aan toe met wat groenten en dips en je hebt een grootse borreltafel!

Bewaren

De ingrediënten voor roggebrood met brie en bacon en uienjam zijn afzonderlijk prima te bewaren. Als compleet hapje zou ik het direct serveren. Op zich kan dat ook prima omdat het echt een heel snel gerechtje is. Wanneer je er voor zorgt dat de andere gerechtjes bij je borrel al klaar zijn of alleen nog afgebakken hoeven worden, kun je je in no time weer bij je gasten voegen.

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 15 15 mins Totale tijd: 15 minuten
Porties 6
Beste seizoen Herfst
Wat heb je nodig?
  • 6 sneetjes Roggebrood
  • 150 gram Brie
  • 3 eetlepels Bacon en uienjam (volgens recept, zie beschrijving voor link)
  • Rucola
Aan de slag
  1. Snijd de plakjes roggebrood in vieren en de brie in dunne plakjes.

  2. Beleg elk stukje roggebrood met rucola, brie en schep daar een theelepel bacon en uienjam op. 

    Eet smakelijk!

Keywords: Roggebrood, Brie, Jam, Rucola

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram en tag @nandaskeuken !