Quesadillas zijn zooo lekker en heel gemakkelijk zelf te maken! Je kunt het als avondmaaltijd eten of als snelle lunch en ze zijn te vullen met wat je maar wilt.
Dit keer at ik quesadilla’s met spinazie en geitenkaas als lunch. Makkelijk en snel klaar dus ook als je maar weinig tijd hebt kun je heerlijk eten!

Quesadilla’s met spinazie en geitenkaas

Letterlijk betekent quesadilla “kaasdingetje” en dat is het ook precies. Het is streetfood uit Mexico, de Mexicaanse variant op een tosti zo je wilt. In Mexico gebruiken ze maïstortilla’s of bloemtortilla’s die gevuld worden. Vaak geserveerd met pittige salsa’s, chilisaus of guacamole. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla’s op elkaar, gevuld met kaas en eventueel vlees, vis of groenten. De gestapelde en gevulde tortilla’s worden gebakken tot de kaas gesmolten is. Ik vind de quesadilla’s met spinazie altijd heerlijk, net als alle gerechten met tortillawraps. Zoals enchiladas en wrappizza’s! Wraps zijn lekker en veelzijdig te gebruiken. Ideaal voor een snel gerecht.

Koekenpan

Zelf maak ik quesadilla’s met spinazie altijd in een koekenpan. Het vraagt alleen wat kunst- en vliegwerk om de quesadilla om te draaien. Met wat spatels en snelheid lukt dat prima. Wil je het jezelf makkelijker maken, dan kan dat ook! Je kunt de quesadilla’s ook bakken in de oven. verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze in 10 minuten goudbruin. Ook een contactgrill kan heel handig zijn om quesadilla’s te maken. Dan hoef je ze ook niet om te draaien. Welke manier je ook kiest, je maakt sowieso de lekkerste quesadilla’s met spinazie en geitenkaas.

Bewaren

Spinazie en geitenkaas zijn een fantastische combinatie als je het mij vraagt! Bijvoorbeeld in een ovenschotel met krieltjes. Maar deze quesadilla’s met spinazie en geitenkaas zijn ook echt geweldig lekker. In de koelkast kun je ze twee dagen bewaren. Dek ze goed af. Wil je ze voor het eten weer opwarmen? Ook geen probleem! Verwarm de oven voor op 180 graden en warm de quesadilla’s in ongeveer 8 minuten op.

Quesadilla’s met spinazie en geitenkaas

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Quesadilla's met spinazie en geitenkaas. Dubbelgevouwen en doorgesneden volkoren wraps, gevuld met spinazie, champignons en geitenkaas. Gegrild in een koekenpan of onder een contactgrill.
Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes en snijd de plakjes geitenkaas in stukjes.

  2. Beleg per volkorenwrap de helft met champignons,geitenkaas, spinazie en nog een beetje geitenkaas.

  3. Vouw de wrap dubbel en bak deze in een koekenpan aan beide kanten tot de spinazie geslonken en de geitenkaas gesmolten is.

  4. Herhaal tot je alle quesadillas gebakken hebt!

    Eet smakelijk!

     

    Tip: Als je een contactgrill in huis hebt, dan kun je de quesadillas daar ook heel makkelijk mee bakken. Dan hoef je ze niet om te draaien!

Keywords: Wraps, Spinazie, Kaas, Champignons

Share it on your social network

Ga naar de inhoud