Ik vind quesadilla’s heerlijk! Ze zijn zo veelzijdig, je kunt ze vullen met wat je maar wilt. Ze zijn handzaam én supermakkelijk te maken! Deze quesadilla’s met brie en ham zijn ontstaan doordat ik wat restjes uit de koelkast opmaakte, maar ik haal de ingrediënten er ook graag speciaal voor in huis.

Quesadilla’s met brie en ham

Letterlijk betekent quesadilla “kaasdingetje” en dat is het natuurlijk ook. Het is streetfood uit Mexico. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla’s op elkaar, gevuld met kaas en eventueel vlees, vis of groenten. De gevulde tortilla’s worden gebakken tot de kaas gesmolten is. Ik vind de quesadilla’s met brie en ham altijd een hele goede combinatie. Zoals op een pizza bianca met brie en spek! Het zoute van de ham met de smeuïge brie en frisse appel is super lekker.

Snel en makkelijk

Veel tijd heb je niet nodig om deze lunch te maken. Binnen 10 minuten heb je een heerlijke lunch om je vingers bij af te likken. Er zijn verschillende manieren om de quesadilla’s met brie en ham te bereiden. Je kunt ze in een koekenpan bakken. Dat vergt wat behendigheid, maar is goed te doen. Als je een contactgrill hebt kun je de quesadilla’s hier ook makkelijk mee bakken, het scheelt omdraaien. Ook de oven kun je gebruiken, verwarm deze dan voor op 180 graden. Bak je lunch in 10 minuten goudbruin of tot de brie gesmolten is.

Bewaren

Als je de quesadilla’s met brie en ham gebakken hebt, dan kun je ze in de koelkast twee dagen bewaren. Dek ze goed af. Wil je ze voor het eten weer opwarmen? Ook geen probleem! Verwarm de oven voor op 180 graden en warm de quesadilla’s in ongeveer 8 minuten op. Invriezen kan, maar daar worden ze niet echt lekkerder van. Het is makkelijker, sneller en lekkerder om verse quesadilla’s te maken.

Quesadilla’s met brie en ham

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Quesadilla's gevuld met brie, appel en Italiaanse ham. Gebakken in een koekenpan en in vieren gesneden op een bord.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de brie en de appel in plakjes.

  2. Beleg de wraps voor de helft met brie, ham en appel.

  3. Vouw de wraps dubbel en bak ze in een koekenpan aan beide kanten tot de brie begint te smelten.

  4. Snijd de quesadilla's doormidden en geniet er van.

    Eet smakelijk!

Keywords: Wraps, brie, ham, appel
Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud