Pumpkin Spice is een specerijenmengsel dat je kunt gebruiken in je gerechten of drankjes met pompoen. Je kunt het klant en klaar in de winkel kopen, maar ook heel makkelijk zelf maken! Heerlijk in koffie, taart en cake.

Pumpkin spice

In de herfst zie je overal pompoenen en hoewel ze er hartstikke leuk uitzien met Halloween, kun je er ook de lekkerste gerechten mee maken. Extra smaakvol wordt het als je er een speciale specerijenmix voor gebruikt. Met pumpkin spice kun je de heerlijkste zoete baksels maken. Pompoentaart bijvoorbeeld, maar ook een lekkere pumpkin spice latte. De specerijenmix heeft een heerlijk warme smaak. De specerijen in de mix zijn kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel. De spice wordt al gebruikt sinds de 19e eeuw en tegenwoordig in alle supermarkten kant en klaar te verkrijgen. Ik vind het een heerlijk mengsel en gebruik het graag, daarom maak ik elk jaar opnieuw een fijne voorraad. Daarmee kom ik de herfst én winter wel door.

Amerika

Pumpkin spice is overgewaaid vanuit Amerika, waar het razend populair is. Ook Starbucks maakt in de herfst graag gebruik van deze specerijen in hun meest populaire koffie. Sinds een aantal jaren is het ook in Nederland enorm geliefd. Je kunt het vergelijken met speculaaskruiden, maar dan met minder verschillende ingrediënten. Het wordt, behalve in koffie, ook gebruikt voor taarten en koekjes. Met de pumpkin spices krijg je het ultieme herfstgevoel.

Bewaren

Ik bewaar het zelf in een goed af te sluiten glazen potje zodat ik altijd wat Pumpkin Spice bij de hand heb als ik het wil gebruiken. Ideaal want je kunt het heel lang bewaren als je het luchtdicht bewaart! Zorg dat de pot goed schoon is door het uit te koken in een pan water. De deksel spoel je ook even grondig af. Daarna moet je de pot en de deksel goed aan de lucht laten drogen, anders gaat de specerijenmix klonteren en dat is zonde. Eenmaal gemaakt en in het potje, blijft het een hele tijd houdbaar. Hoe lang precies kun je controleren door de datums op de gebruikte kruidenpotjes te bekijken. Al blijft het vaak nog veel langer goed, als je het maar goed afsluit.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Voeg alle kruiden samen in een schaaltje.

  2. Roer de kruiden een paar minuten goed door elkaar.
  3. Schep de Pumpkin Spice kruiden in een goed afsluitbaar potje of bakje en bewaar op een droge, donkere plaats.

    Geniet ervan!

Ingedeeld onder

Share it on your social network

Ga naar de inhoud