De herfst is hét seizoen van de pompoen. Je kunt pompoen heel veelzijdig gebruiken in hartige gerechten, maar ook zoet en zelfs in dranken. Ik maakte deze pumpkin spice latte met pompoenpuree. Heerlijk kruidig en verwarmend op gure, koude dagen.

Koffie

Zoals je wellicht van mij weet, drink ik niet veel koffie. Toch is dit de laatste tijd iets meer geworden sinds we een fancy koffiemachine in de keuken hebben staan. Hiermee kan ik met koffiebonen verse koffie maken en melk opschuimen. Het belangrijkste aspect aan de machine, wat mij betreft, is dat je de sterkte en de hoeveelheid kunt bepalen. Ik drink dus, als ik koffie drink, vooral latte macchiato’s met een klein beetje slappe koffie en veel opgeschuimde melk. 😉 Daarnaast zijn er nog twee andere koffies waar ik een uitzondering voor maak. Dat zijn ijskoffie en pumpkin spice latte.

Pumpkin spice latte

Als je regelmatig bij Starbucks komt, dan herken je dit drankje direct! Pumpkin spice latte is een drankje dat bedacht is door Starbucks. In 2003 werd het daar voor het eerst geïntroduceerd. Sinds 2015 bevat deze koffie niet alleen de pumpkin spices, maar ook daadwerkelijk pompoenpuree. Het schijn inmiddels de meest populaire seizoensdrank te zijn. Deze pumpkin spice latte is gemaakt met espresso, melk, pompoenpuree, vanille en pumpkin spice. Pumpkin spice maak je makkelijk zelf. Het is een kruidenmix van kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat. In welke verhoudingen lees je hier.

Zonder suiker

Zoals je hierboven las, ontbreekt suiker in het lijstje met ingrediënten. Het is voor pumpkin spice latte helemaal niet nodig om er suiker aan toe te voegen. Toch kan ik mij voorstellen dat je iets zoets mist. Koen miste het wel en heeft bijvoorbeeld een suikerklontje aan zijn pompoenkoffie toegevoegd. Wat ook heel lekker is, is om het vanille extract te vervangen door vanillesuiker. Zo is je koffie toch iets zoeter en hou je de heerlijke smaak van vanille!

Pumpkin Spice Latte

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Pumpkin spice latte is een heerlijke rkuidige koffie met opgeschuimde melk en pompoenpuree.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Herfst

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Maak de pompoenpuree door 400 gram pompoen een half uur in de oven te roosteren op 200 graden en deze vervolgens te pureren. Als je nog een restje pompoenpuree hebt kun je dat uiteraard gebruiken.

  2. Breng de melk aan de kook en voeg hieraan de Pumpkin Spice en het vanille extract toe. Roer de pompoenpuree er door en zet het vuur uit zodra de melk kookt.

  3. Doe de melk in de blender of gebruik de staafmixer om deze op te schuimen.

  4. Giet de espresso in de glazen of bekers en verdeel de melk er over heen.

  5. Strooi nog wat Pumpkin Spice over het melkschuim.

    Geniet ervan!

Keywords: Koffie, Melk, Pompoen, Kruiden, Vanille

Share it on your social network

Ga naar de inhoud