Print opties:

Plaattaart met prei en zalm

Plaattaart met prei en zalm en roomkaas

Ben je op zoek naar een eenvoudig en smaakvol recept dat indruk maakt op zowel familie als vrienden? Zoek niet verder! Deze verrukkelijke plaattaart met prei en zalm is verrukkelijk en eenvoudig te bereiden met ingrediënten die je gemakkelijk kunt vinden in de supermarkt. Laat me je meenemen in het recept van dit gerecht dat perfect past bij elke gelegenheid.

Als je zoekt naar een heel makkelijk, snel en lekker gerecht, dan kom je uit bij een plaattaart! Voor deze plaattaart met prei en zalm bak je de bodem eerst in de oven. In de tussentijd kun je de prei snijden en kort roerbakken. Als de bodem eenmaal gebakken is laat je deze even afkoelen en dan ga je beleggen. Dat is in 5 minuutjes gepiept als je dat allemaal voorbereid. Zo kun je zonder veel werk en in relatief korte tijd een heel smaakvol gerecht op tafel toveren.

Een ander voordeel van een plaattaart vind ik dat je makkelijk een gerecht maakt voor meerdere mensen. Van deze plaattaart kun je prima met 4 personen eten. Wil je meer keuze? Dan maak je een tweede plattaart! Daarbij kun je de plaattaart zowel warm als koud eten, je kunt dus prima een stuk meenemen naar je werk. De plaattaart is licht en heel smaakvol, ideaal voor Paden!

Het hartige van zalm gecombineerd met de subtiele smaak van prei vormt de perfecte combinatie voor deze plaattaart. Met daarbij een knapperige korst en een kruidige roomkaas zal dit gerecht zeker de harten van je gasten veroveren, of het nu een doordeweekse maaltijd is of een speciale gelegenheid. Zo is de plaattaart heerlijk op een doordeweekse dag, maar ook als verwennerij in het weekend of als onderdeel van een brunch met Pasen.

Wil je ook een andere plaattaart proberen? Dan vind je een plaattaart met witte asperges misschien wel heel lekker! Heel fijn om in het voorjaar te eten en net zo lekker als een plaattaart met prei en zalm!

De plaattaart is het lekkerst als je die direct opeet. Houd je nog over? Dan kun je plaattaart prima bewaren. Dek de plaattaart met prei en zalm of de restjes goed af en bewaar ze in de koelkast. De plaataart is nog zo'n twee dagen houdbaar. Houd wel rekening met de zalm, kijk ruik en proef goed voor je plaattaart opnieuw eet.

Dus waar wacht je nog op? Haal snel de ingrediënten in huis en ga aan de slag in de keuken. Voor je het weet, zul je genieten van een heerlijke plaattaart die niet alleen lekker is, maar ook indruk maakt op iedereen die het proeft. Eet smakelijk!

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 20 minuten
Temperatuur 200  °C
Porties 4
Beste seizoen Lente
Wat heb je nodig?
  • 1 rollen Flammkuchendeeg
  • 150 gram Roomkaas met kruiden
  • 100 gram Gerookte zalm
  • 1 Prei
  • Verse dille (fijngehakt)
  • Zout
  • Peper
Aan de slag
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Rol het flammkuchendeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Snijd in de tussentijd de prei in de lengte doormidden en spoel goed schoon onder stromend water. Snijd de prei in halve ringen en bak ongeveer 5 minuten in een koekenpan. Haal de pan van het vuur en laat de prei iets afkoelen.

  4. Haal na het bakken de boden van de plaattaart uit de oven en laat even afkoelen.

  5. Smeer de bodem van de plaattaart in met de kruidenroomkaas. Verdeel de prei er overheen en daarna ook de gerookte zalm. 

  6. Breng op smaak met verse dille, peper en zout.

    Eet smakelijk!

Keywords: Deeg, Zalm, Prei, Roomkaas, Kruiden

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram en tag @nandaskeuken !