Ik hoor je denken: “Een pizzakrans?” Ja, zeker! Het zijn twee opgerolde stroken pizzadeeg. De één gevuld met champignons, spinazie en roomkaas. De ander met rode pesto en geraspte kaas. Pizza, maar dan anders.

Pizzakrans

Wie houdt er niet van pizza?! Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken en daarnaast kun je ze beleggen met wat je maar wilt! Pizza doet het ook goed op feestjes en bij borrels. Al vind ik het als avondeten ook erg lekker. Onderstaand recept begon als een experiment. Ik had het idee van een pizzakrans in mijn hoofd en was benieuwd of dat zou werken. Is het lekker? Kan het überhaupt gemaakt worden? Dus ben ik het gewoon gaan proberen en het resultaat was erg succesvol, al zeg ik het zelf. Je kunt het zo op tafel zetten als je een feestje hebt, of het gewoon lekker helemaal voor jezelf houden! 😉 Wat jij wilt! Je kunt de krans vullen met wat je maar lekker vindt, gebruik je creativiteit en geniet er van!

Rollen en vlechten

De truc bij deze pizzakrans is om de stroken niet te vol te scheppen voor je ze oprolt. Hoe voller, hoe moeilijker ze te rollen zijn. Als je beider stroken hebt opgerold, leg je ze naast elkaar. Zorg dat er niet teveel ruimte tussen zit! Hoe dichter bij elkaar, hoe makkelijker het vlechten wordt. Leg de bovenkanten op elkaar en sla de stroken om en om over de ander heen. Als je aan het eind bent dan schuif je de uiteinden naar elkaar toe zodat er een krans ontstaat.

Bewaren

De pizzakrans kun je goed bewaren. Dek de krans goed af en bewaar deze in de koelkast. Het blijft twee dagen goed. Wil je een warm stuk pizzakrans eten? Verwarm de oven voor op 180 graden en warm de krans ongeveer 8 tot 10 minuten op. Wil je ook een andere hartige krans maken? Dan kan ik je een croissantkrans met zalm en ei van harte aanbevelen. Heerlijk als ontbijt of lunch!

Pizzakrans

Kooktijd 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Twee strengen pizzadeeg, gevuld met tomatensaus, spinazie en geitenkaas, om elkaar heen gevlochten tot een pizzakrans.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven op 180 graden).

  2. Rol de rol pizzadeeg uit en snijd in de lengte doormidden zodat je twee lange repen deeg krijgt. Leg het deeg horizontaal en op bakpapier voor je neer.

  3. Snijd de champignons in kwarten en bak deze een paar minuten in een koekenpan. Meng de champignons, als ze gebakken zijn met de gehakte spinazie en de roomkaas.

  4. Verdeel het mengsel in de breedte over één van de repen pizzadeeg. Leg het op de bovenste helft van de strook en rol de strook daarna van boven naar beneden, zodat je een lange gevulde rol overhoudt.

  5. Verdeel de eetlepels pesto en ongeveer de helft van de geraspte kaas op dezelfde manier over de andere strook pizzadeeg en rol ook deze van boven naar beneden op.

  6. Leg de rollen naast elkaar en leg de bovenkanten op elkaar. Rol de rollen over elkaar heen totdat je bij het eind bent en vorm van de in elkaar gerolde pizzarollen een krans. Bestrooi de krans met de rest van de geraspte kaas, zout, basilicum en oregano.

  7. Leg de krans met bakpapier en al op een bakplaat en bak in ongeveer 30 minuten af.

    Eet smakelijk!

Keywords: Spinazie, Champignons, Pesto, Kaas, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud