Pizza en pizzabroodjes, je zou me er bijna voor wakker kunnen maken. Bijna… Ik word niet graag wakker gemaakt namelijk. Dus dat zou je dan op eigen risico doen. 😉 Ik hou wel enorm van alles dat pizza is, denk aan bloemkoolbodempizza, wrappizza’s, pizzatwisters of een pizzakrans! Ook maak ik graag pizzabroodjes als snelle en makkelijke lunch. Ze zijn leuk om te maken, ook met kinderen, en leuk om te eten. Ze kunnen als lunch, avondeten, bij een film of bij de borrel.

Pizzabroodjes

Soms, als ik alleen thuis ben, heb ik zin in een pizza tijdens de lunch. Een hele pizza laten bezorgen of een diepvriespizza vind ik dan eigenlijk zonde van het geld en de calorieën. Ook krijg ik dat vaak niet eens helemaal op. Daarom maak ik regelmatig deze pizzabroodjes. Ik maak ze gewoon van kant en klare pistoletjes. Ze zijn in twintig minuten klaar, waarvan ze er 12 in de oven liggen. Echt veel werk heb je dus niet aan deze heerlijke lunch. Je hoeft er ook geen extra boodschappen voor te doen of bijzondere ingrediënten voor in huis te halen. Maar dat kan natuurlijk wel als je eens lekker uit wilt pakken!

Geen extra boodschappen doen

Verder zijn de pizzabroodjes belegd met ingrediënten die ik vaak al standaard in mijn koelkast of keukenkastje heb staan. Ik hou er van om met de producten in mijn keuken een gerecht te maken en niet per se boodschappen te hoeven doen. In onze keuken vindt je altijd een pot pastasaus. Heb je dat niet in huis, dan kun je ook tomatenpuree gebruiken. Daarnaast heb ik altijd wat groenten, een ui, vleeswaren en geraspte kaas in huis. Makkelijk voor op brood of om even snel iets in elkaar te flansen als ik niet veel zin heb om te koken. Heb je zelf andere ingrediënten in huis? Geen probleem, beleg je minipizza met wat jij lekker vindt!

Het allerlekkerst zijn pizzabroodjes als ze vers uit de oven komen en je ze dus meteen opeet. Oké niet direct… wel heel even af laten koelen anders verbrand je je mond en dat wil ik niet op mijn geweten hebben! Maar stel je hebt teveel gemaakt of je wil er meerdere dagen van eten, dan kun je ze prima bewaren. De pizzabroodjes kun je nog twee dagen bewaren. Bewaar ze in de koelkast en goed verpakt.

Het lekkerst is om de broodjes nog even op te warmen in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze nog zo’n 5-6 minuten. Houd de pizzabroodjes wel goed in de gaten. Als ze te donker worden kun je er even een stukje aluminiumfolie overheen leggen. Dan warmen de broodjes wel verder op, maar kleuren ze niet meer.

Pizzabroodjes

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Snalle, makkelijke en lekkere pizzabroodjes. Gemaakt van pistoletjes met pastasaus, kaas, salami, champignons, ui en paprika. In 20 minuten klaar.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes, de salami in stukjes en snipper de rode ui.

  2. Snijd de twee pistolets in de lengte doormidden en leg de vier helften op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Verdeel de pastasaus over de vier halve pistolets, strooi er wat kaas overheen, verdeel daarna de salami, champignons, ui en paprika over de pistolets en sluit af met nog wat extra geraspte kaas.

  4. Bak de pizzabroodjes in 10-12 minuten goudbruin. Houd de bovenkant goed in de gaten zodat deze niet verbrandt.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Pastasaus, Salami, Champignons, Ui, Paprika, Kaas

Share it on your social network

Ga naar de inhoud