Ik hou van pizza en mijn  man gelukkig ook, dus er ligt regelmatig een pizza bij ons in de oven! De bodem maak ik het liefst zelf, dat vind ik toch het allerlekkerst. Zelfgemaakte pizza’s hebben als voordeel dat je ze kunt beleggen zoals je ze het lekkerst vindt! Al is een kant en klare bodem of pizza natuurlijk ook prima. Meestal gaan wij voor een pizza met tomatensaus. Dit keer werd het een pizza bianca met brie en spek.

Pizza bianca

Een pizza bianca is een pizza zonder tomatensaus, maar juist met een witte saus. Op deze pizza maakte ik een mengsel van zure room en diverse gedroogde kruiden. Super lekker en een leuke afwisseling. De bodem maakte ik zelf aan de hand van dit basisrecept voor pizzadeeg. Het recept is voldoende voor twee bodems. Je kunt er twee pizza’s bianca mee maken of het deeg voor één van de twee bodems invriezen en er later een smakelijke pizza mee bakken.

Makkelijke pizza’s

Hou jij, net als ik, van lekkere en makkelijke pizza’s? Dan heb ik nog een paar andere snelle recepten voor je! Wat denk je bijvoorbeeld van minipizza’s als lunch? Gemaakt van pitabroodjes en super snel klaar! Of deze wrappizza’s? Net zo lekker als een gewone pizza, maar dan met een wrap als bodem. Ten slotte heb ik ook nog een recept voor een pizza met bloemkoolbodem en Honingtomaten®. Ook een heerlijke pizza bianca en nog vegetarisch ook!

Pizza bewaren

Het kan natuurlijk altijd dat je een deel van de pizza overhoudt en wilt bewaren. Dat kan! Je kunt de pizza, goed afgedekt, in de koelkast bewaren en de volgende dag weer opwarmen in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de pizza nog een paar minuutjes op. Je kunt er ook voor kiezen om de pizza even in een koekenpan te verwarmen. 

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 25 min Totale tijd 25 minuten Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 garden boven en onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pizzabodem op de bakplaat.

  2. Meng de zure room met de basilicum, oregano en een flinke snuf knoflookpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de pizzabodem en laat de randen vrij.

  3. Leg de plakjes spek op de pizza, let er op dat het spek krimpt in de oven dus je kunt er iets meer op leggen dan je denkt.

  4. Snijd de brie in plakjes en verdeel deze over het spek. Strooi ten slotte de gehakte walnoten over de pizza.

  5. Bak de pizza bianca in 15 minuten goudbruin en gaar. Verdeel als allerlaatst de rucola over de pizza voor je gaat eten.

    Eet smakelijk!

Keywords: Kaas, Spek, Rucola, Noten, Kruiden, Pizza