Makkelijke en snelle gerechten zijn altijd makkelijk! Na een dag werken of al je niet zo veel zin of tijd hebt om uitgebreid te koken bijvoorbeeld. Toch kun je ook in deze situaties toch een lekkere maaltijd op tafel zetten! Pittige noedels met garnalen is daar een goed voorbeeld van.

Pittige noedels met garnalen

Pittig eten is iets dat bij ons in huis met vlagen komt en gaat. We hebben een periode gehad dat we veel pittig aten, toen weer een hele tijd bijna niet. Inmiddels zijn we toch weer omgeslagen naar de spicy maaltijden. Pittige noedels met garnalen is wel één van de favorieten op dit moment. Aan de noedels heb je helemaal geen werk, de rest is een kwestie van snijden en even kort bakken. Sausje erdoor en klaar ben je! Hooguit een kwartiertje sta je in de keuken.

Noedels

Noedels komen in verschillende soorten en maten. Vers of gedroogd en van rijst, tarwe of aardappelzetmeel bijvoorbeeld. Officieel valt ook pasta onder noedels omdat noedels gemaakt worden van ongerezen deeg en worden gekookt in water. In het Duits is het woord Nudeln niet voor niets het woord voor pasta. Hier in Nederland denken we bij noedels toch vooral aan de Aziatische eetwaren. Denk aan udonnoedels, rijstnoedels en glasmie.
Voor pittige noedels met garnalen en groenten gebruik ik altijd gedroogde woknoedels gemaakt van tarwe. Het voordeel hiervan is dat je alleen water aan de kook hoeft te brengen en de noedels daarin laat weken zodat ze zacht worden.

Garnalen

Een ander hoofdbestanddeel van pittige noedels met garnalen is de garnaal. Ik ben er dol op! Voor dit gerecht kies ik altijd grote verse garnalen. Die moet je, afhankelijk van waar je ze koopt, soms nog even pellen. Als eerst draai je de kop los, zorg dat je niet trekt maar echt draait. Dan kun je de schaal er vanaf de buik heel makkelijk afhalen. Druk daarna met twee vingers op het uiteinde bij de staart, dan schiet de garnaal los. Bij grote garnalen moet je ook het darmkanaal nog verwijderen. Dat doe je door met een scherp mes een klein sneetje te maken waarna je het er zo uit kunt pakken. Als je het pellen teveel gedoe vindt, dan kun je ook prima gebruik maken van gepelde garnalen! Garnalen zijn ook heerlijk met pasta en asperges!

Pittige noedels met garnalen

Kooktijd 14 minuten Totale tijd 14 minuten
Pittige noedels met garnalen, prei, paprika en bosui
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Snijd in de tussentijd de prei en de bosuien in ringen en de paprika in blokjes. Pel de garnalen ook vast als dat nog niet gedaan is.

  2. Doe wat boter of olie in een hapjespan en bak hierin de prei, paprika en de helft van de bosui even kort aan. Ongeveer 2-3 minuten is voldoende.

  3. Voeg dan de garnalen toe en bak deze mee. Na weer 3 minuten voeg je  de sojasaus, groentebouillon, chilisaus, sriracha en ketjap toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.

  4. Meng de eetlepel maïzena met een heel klein beetje water en voeg dit aan de saus toe. Roer tot de saus is ingedikt en haal dan de pan van het vuur.

  5. Meng de noedels met de saus en schep het op een bord. Garneer met wat sesamzaadjes en bosui.

    Eet smakelijk!

Keywords: Noedels, Garnalen, Prei, Paprika, Gember, Bouillon, Sriracha, Chilisaus, Ketjap, Sojasaus

Share it on your social network

Ga naar de inhoud