Het gebeurt niet vaak dat ik een gerecht bedenk, maak en meteen uitschrijf. Dit keer maak ik een uitzondering, want dit was zo lekker! Het idee kwam eigenlijk omdat ik wat restjes in de koelkast had staan die opgemaakt moesten worden. Ik wist dat ik nog pitabroodjes had liggen en zo kwam ik op het idee om pitabroodjes met roerei, kalkoenspekjes, mozzarella, rucola en kruiden te vullen. Zo makkelijk kan het zijn!

Pitabroodjes met roerei

Als er veelzijdige broodjes zijn, dan zijn het pitabroodjes wel! Op deze site vind je meerdere recepten met gevulde pitabroodjes. Je kunt ze vullen met alles wat je kunt bedenken: halloumi, kip, mango en zure komkommer of pitabroodjes met roerei dus. Pitabroodjes zijn ook lekker om mee te dippen, bijvoorbeeld met tzatziki of hummus. Zelfgemaakt natuurlijk. Pitabroodjes zijn ook makkelijk zelf te maken en veel lekkerder dan die uit de winkel. probeer het eens! Je gaat er geen spijt van krijgen en je kunt ze makkelijk in de vriezer bewaren. Ideaal om een voorraadje in huis te hebben! Zo kun je altijd pitabroodjes met roerei maken.

Scrambled eggs

Roerei, scrambled eggs, roerbakei, oeufs brouillés. Allemaal benamingen voor één en hetzelfde gerecht. Ik denk niet dat ik je uit hoef te leggen wat een roerei is, maar wist je dat er meerdere manieren zijn om een roerei te maken? Ik maak het altijd in een koekenpan, klontje boter er in, eimengsel erbij en roeren als het ei langzaam begint te stollen. Ook is het mogelijk om au bain-marie een roerei te bereiden of zelfs in een magnetron. In het laatste geval haal je tussendoor het ei uit de oven om het te roeren, waarna je het opnieuw verwarmt. De pan vindt ik het makkelijkst. Wist je trouwens dat, behalve pitabroodjes met roerei, een tosti met roerei ook verrukkelijk is? En dat je met een roerei ook heerlijke foe yong hai kunt maken? Tip van mij, probeer ze allebei eens uit! 😉

Pitabroodjes met roerei

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Vijf pitabroodjes op een houten borrelplank. De broodjes zijn gevuld met roerei, spe, mozzarella en rucola.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 5 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Bak de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Snijd de bieslook fijn en de mozzarella in plakjes.

  3. Bak de spekjes in een droge koekenpan, er komt vanzelf een klein beetje vet vrij.

  4. Klop de eieren los met wat peper en zout en voeg ze toe aan de pan met spekjes. Verwarm op laag vuur zodat het ei stolt en roer regelmatig door over de bodem van de pan tot het ei zacht en smeuïg is. Strooi er wat fijngesneden bieslook over heen.

  5. Snijd de pitabroodjes open, vul met wat rucola, roerei met spek en de plakjes mozzarella.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Ei, Sla, Mozzarella, Kruiden, Pitabroodjes

Share it on your social network

Ga naar de inhoud