Toen ik op Instagram de vraag plaatste of er iemand was die het leuk zou vinden een gastrecept voor deze site te maken reageerde Kyra al vrij snel. Kyra is een hele leuke, sterke Limburgse jongedame van 18 jaar met een heel inspirerend Instagram account. Ze neemt haar volgers mee in haar leven en deelt daarnaast heerlijke recepten, waaronder deze pitabroodjes met kip, mango en zoetzure komkommer.

Pitabroodjes met kip

Toen ik Kyra vroeg welk recept zij met jullie wilde delen, hoefde ze daar niet over na te denken en stuurde mij haar recept van pitabroodjes met kip, mango en zure komkommer. Ze schreef erbij dat het haar een heerlijk recept leek voor in de zomer. Ik kan niet anders dan het met haar eens zijn. Het is een hele lichte maaltijd en daarnaast ook ontzettend fris! Echt een aanrader! De broodjes zijn makkelijk als lunch, maar je kunt het ook prima als avondmaaltijd eten. De combinatie van kip met mango vind ik altijd heerlijk, bijvoorbeeld in een kipstoofpotje. In dit gerecht van pitabroodjes met kip past de mango ook perfect. De zoetzure komkommer maakt het feestje compleet!

Zelfgemaakt

Iets wat ik altijd in huis heb zijn pitabroodjes. Ze liggen standaard in de broodtrommel of in de vriezer. De broodjes zijn altijd handig, bijvoorbeeld om lekkere pitabroodjes met kip te maken. Of bij zelfgemaakte tzatziki en hummus. Het lekkerst zijn pitabroodjes als je ze zelf maakt. Normaal gesproken worden de broodjes gebakken in een steenoven of op open vuur. Nou heb ik geen steenoven, dus ik bak de broodjes in een gewone oven. Die zet ik op de hoogt mogelijke temperatuur. Bij mij is dat 230 graden. Werkt prima! Je maakt makkelijk een flinke voorraad en bewaart ze in de vriezer. Zo heb je altijd de allerlekkerste pitabroodjes in huis.

Pitabroodjes met kip, mango en zure komkommer

Kooktijd 25 minuten Totale tijd 25 minuten
Vier pitabroodjes gevuld met kip, zoetzure komkommer, mango en pistachenootjes. Geserveerd met een frisse saus.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de kip in blokjes. Voeg de kipkruiden naar eigensmaak toe en bak de kip gaar.

  2. Maak met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Meng de azijn met 2/3 van de muntblaadjes en honing in een kom en doe daarna de repen komkommer erin.

  3. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes.

  4. Maak vervolgens de saus. Doe de yoghurt in een bakje. Voeg hier 1 theelepel honing aan toe. Ook de uitgeknepen limoen en de overige muntblaadjes voeg je er aan toe. Vervolgens even goed doorroeren.

  5. Maak de pitabroodjes klaar in een broodrooster totdat ze mooi bruin zijn gekleurd.

  6. Vervolgens snijd je de pitabroodjes open en kan je gaan vullen. Verdeel eerst wat veldsla in de pitabroodjes. Daarna voeg je de komkommer en de mango toe. Dan de kip en maak het geheel af met de saus.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pitabroodjes, Komkommer, Sla, Kip, Mango

Share it on your social network

Ga naar de inhoud