Ben je op zoek naar een lekker, makkelijk en smaakvol gerecht? Wil je hiervoor geen uren in de keuken staan? Dan is dit recept iets voor jou! Pita met halloumi is heerlijk! Extra lekker wordt het als je het maakt met zelfgemaakte pitabroodjes en tzatziki. Maak er een frisse salade bij en je hebt een snelle, complete maaltijd.

Pita met halloumi

Halloumi is een prefecte kaas om te bakken, grillen of zelfs frituren. Het smelt namelijk niet, maar krijgt een krokant korstje. Perfect om te gebruiken in plaats van vlees. Je kunt het ook op de barbecue bereiden en er deze vegetarische burger mee maken! Halloumi wordt gemaakt van koeien-, geiten- en schapenmelk en komt oorspronkelijk van Cyprus. Het heeft een rubberachtige consistentie en lijkt qua smaak wel wat op feta. Halloumi heeft van zichzelf een zoutige smaak. De structuur is wel anders dan feta, het brokkelt minder en is wat elastischer. Beter te vergelijken met mozzarella, maar dan wat steviger. Persoonlijk gebruik ik het graag als vleesvervanger, het bevat namelijk veel eiwitten. Je kunt het gewoon in de supermarkt vinden, bij de kazen in de koeling. 

Bereiden

Hoewel je halloumi rauw kunt eten, eet ik het het liefst gebakken of gegrilld. Voor dit recept heb ik er voor gekozen om de halloumi een laagje bloem te geven en dan in een beetje olie of boter te bakken. Het duurt even voor het een krokant korstje heeft, dus heb geduld! Het komt goed. Je kunt halloumi ook prima grillen in een grillpan, een contactgrill of op de barbecue. Ook lekker is het om te frituren en er halloumi-frietjes van te maken. 

Bewaren

Mocht je een restje halloumi overhouden dan kun je dat prima bewaren. Je kunt het dan het best in een stukje keukenpapier wikkelen en dan in de koelkast leggen. Het blijft dan ongeveer een week goed. Wel heb je kans dat het iets uitdroogt, maar dat is geen probleem. Ook kun je halloumi goed invriezen. Als je het goed verpakt is het in de vriezer 3 maanden houdbaar.
Alle reden om eens halloumi te kopen en er iets lekkers mee te maken! Weet je al wat het wordt?

Pita met halloumi

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Pitabroodjes met halloumi en een salade
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 8 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de halloumi in kleine blokjes en doe deze in een kom. Strooi hier twee eetlepels bloem overheen en hussel door elkaar tot ieder blokje met een laagje bloem bedekt is.

  2. Snijd de sla in reepjes, de tomaat en de helft van de komkommer in blokjes en meng dit samen met de olijven door elkaar tot een salade. Besprenkel met een dressing van één eetlepel olijfolie, één eetlepel witte wijnazijn en een theelepel mosterd.

  3. Bak de halloumi met een scheutje olijfolie in de pan tot de blokjes goudbruin zijn.

  4. Snijd een pitabroodje open, vul met de gebakken halloumi, salade en tzatziki.

    Geniet er van!

Share it on your social network

Ga naar de inhoud