Op Instagram wordt regelmatig de Swiepswoepswap georganiseerd. Het idee hierbij is dat foodbloggers aan de slag gaan met elkaars recepten. Je krijgt de naam van een andere foodblogger, kiest een recept van hem of haar uit en geeft daar je eigen draai aan. Deze maand mocht ik een gerecht van the_cookingnurse Ellen te maken. Het viel niet mee om iets te kiezen, maar het werden de fudgy pindakaas blondies. Blondies wil ik altijd nog eens bakken, dus dat komt ook nog eens mooi uit. Ik heb het recept van Ellen als inspiratie gebruikt en mijn eigen versie gemaakt.

Pindakaas blondies

Pindakaas is mijn alltime favourite! Vooral de potten met pindakaas gemaakt van alleen pinda’s. Met stukjes pinda uiteraard! Heerlijk om op brood te smeren, in gerechten te gebruiken of gewoon uit de pot te eten. Meteen een tip: overnight oats kun je heel eenvoudig in een bijna lege pot pindakaas maken. Dan heb je meteen een heerlijk ontbijt en je gooit niets weg! Maar terug naar de pindakaas blondies…

Verborgen groenten

Blondies zijn goed te vergelijken met boterkoek en danken hun smaak aan de combinatie van boter en suiker. Niet aan witte chocolade. Ik vind blondies heerlijk, maar ben voor dit recept gaan experimenteren met minder voor de hand liggende ingrediënten. Dat wil zeggen dat ik uiteindelijk uitkwam op pindakaas blondies met verborgen groenten. Zoals ik eerder al eens een smeuïge brownie maakte met courgette als geheim ingrediënt. Dit keer heb ik kikkererwten gebruikt! Wanneer je ze, met de andere ingrediënten voor het beslag, helemaal fijnmaalt proef en merk je er niets van. De pindakaas blondies zijn net zo smeuïg als blondies met boter en suiker.

Bewaren

Hoewel de pindakaas blondies zo lekker zijn dat je alles het liefst in één keer wilt opeten, kun je ze ook goed bewaren. Zet ze goed afgedekt of in een goed afgesloten bakje in de koelkast. In de koelkast blijven ze ongeveer een week houdbaar

Pindakaas blondies

Kooktijd 30 30 mins Totale tijd 30 minuten
Pindakaas blondies
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 9 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, smelt de kokosolie en vet een vierkant bakblik in.

  2. Doe alle ingrediënten, behalve de gehakte pinda's en de chocolade in de keukenmachine en meng het tot een glad beslag.

  3. Spatel de gehakte pinda's door het beslag en vul het bakblik. Strijk het geheel glad en bak het in 25 minuten gaar.

  4. Laat de blondie vervolgens afkoelen.

  5. Smelt de chocolade en giet dit met behulp van een lepel over de bovenkant van de blondie. Maak het geheel af met nog wat extra pindakaas en pinda's en snijd de blondie in negen stukken.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pindakaas, Chocolade, Pinda's, Kikkererwten

Share it on your social network

Ga naar de inhoud