Stel je krijgt (onverwacht) bezoek en je wilt snel een lekker borrelhapje op tafel zetten. Wat maak je dan? Deze pesto- en pizzatwisters! Binnen 25 minuten heb je de twisters gemaakt, gebakken en op tafel. Je hebt voor de twee verschillende smaken vier ingrediënten in totaal nodig en wellicht heb je ze nu al in huis liggen ook. Gegarandeerd een groot succes op verjaardagen, feestjes of met oud en nieuw.

Pesto- en pizzatwisters

Makkelijk, snel en lekker. Drie woorden waarmee je de pesto- en pizzatwisters kunt typeren. Makkelijk omdat je maar vier ingrediënten nodig hebt. Snel omdat je binnen 25 minuten klaar bent en van de verse twisters kun smullen. Lekker omdat ze heel smaakvol zijn, probeer het vooral zelf en vorm je eigen oordeel hierover. 😉 Extra lekker worden de pesto- en pizzatwisters als je zelfgemaakte pesto gebruikt, bijvoorbeeld rucola pesto. Ben je meer in een pizza-mood? Dan vind je de minipizza’s, wrappizza’s of een pizza bianca ook helemaal top! De twisters zijn makkelijk vooraf te maken en dus heel lekker om voor een verjaardag of feestje te maken. Ook bij een borrel doen ze het goed. Ik nam de twisters mee naar mijn broer en schoonzus toen we hadden afgesproken voor een spelletjesavond.

Bewaren

Zoals ik schreef zijn de pesto- en pizzatwisters goed vooraf te maken. Heb je ‘s avonds een feestje? Maak ze in de ochtend en middag vast klaar. Laat de bladerdeeghapjes goed afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare plastic bak, blik of trommel. Ook ongebakken kun je ze bewaren, zodat je ze alleen nog hoeft af te bakken. Leg ze, met wat bakpapier er tussen, in een afgesloten bak in de koelkast. Zonder bakpapier zullen ze aan elkaar plakken. Heb je de hapjes afgebakken en bewaard, dan kun je ze ook weer opwarmen als je wilt. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak ze 5 minuten.

Pesto- en pizzatwisters

Kooktijd 25 minuten Totale tijd 25 minuten
Pesto- en pizzatwisters
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 20 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht, of 220 graden boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd met een scherp mes in de lengte doormidden zodat je twee lange smalle stroken hebt.

  3. Smeer één van de twee stroken in met de pastasaus en smeer de andere in met de groene pesto.

  4. Verdeel tweederde van de geraspte kaas over de twee belegde stroken bladerdeeg en snijd de stroken in de breedte in kleine strookjes van ongeveer 3 centimeter breed.

  5. Pak één strookje bij de uiteinden vast en draai deze twee keer in tegengestelde richting zodat er een twister ontstaat. Leg de twister op de bakplaat en herhaal deze stap tot alle strookjes gedraaid zijn. 

  6. Strooi het laatste beetje geraspte kaas over de twisters en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pesto, Kaas, Pastasaus

Share it on your social network

Ga naar de inhoud