Alweer het derde gastrecept en wat voor één! Het recept van penne met pancetta en wodka is mij aangeraden door Liesbeth. Liesbeth is een Belgische foodblogger, verzot op lekker eten en cat-mom. Ze maakte de mooiste foodfoto’s van de lekkerste recepten. Eind 2019 heeft ze de keuze gemaakt om een sprong in het diepe te wagen en full-time foodblogger te worden. Neem zeker even een kijkje op haar Instagram account of website www.lizzylizzblog.be, echt de moeite waard!

Vreugdedansje

Toen Liesbeth mij voorstelde om dit recept te maken en te delen deed ik nog net geen vreugdedansje door de kamer. Ik had de penne met pancetta en wodka al op haar Instagram account gezien en had het op mijn lijstje gezet om zelf eens te maken. Het recept haalde Liesbeth uit het kookboek “Italia al pomodoro” dat zij van Elvea 1885 kreeg. Zij deelde het recept, naast veel andere, zelf ook op haar website. Dit is een recept dat je echt eens gemaakt moet hebben! Wij zijn echt verkocht en maken het, sinds Liesbeth het aanraadde, regelmatig!

Penne met pancetta en wodka

Zoals je wellicht al wel in de gaten hebt ben ik dol op pasta. Pasta carbonara, pasta met gewokte asperges en garnalen, spaghetti vongole… Je kunt mij er echt zo blij mee maken! Als avondeten of lunch, desnoods als ontbijt. Pasta kan altijd! Dat rijmt, maar dat deed ik niet expres. 😉 Gelukkig houdt Koen ook van pasta en dan met name van deze penne met pancetta en wodka. Wodka in een gerecht? Jazeker, dat gebeurt wel vaker. Wijn en bier zijn meer bekend, zoals bij coq au vin of stoofvlees. Wodka is vooral erg populair in Oost-Europa en Scandinavië, maar ook in Nederland en België is het goed verkrijgbaar. De smaak van wodka is vrij neutraal, maar het is echt een goede toevoeging aan dit gerecht!

Penne met pancetta en wodka

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Volkoren penne in een tomatensaus met pancetta en wodka. Gekruid met basilicum en rozemarijn.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 3 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snipper de knoflook, chilipeper en de uien. Zet aan in een beetje olijfolie en voeg de pancetta toe.

  2. Bak even op en giet er de passata bij.

  3. Rits de rozemarijn, hak fijn en voeg toe.

  4. Kruid met peper en zout.

  5. Gaar de saus 15 minuten op een zacht vuur. Voeg dan de wodka en de mascarpone toe en proef of het gekruid genoeg is.

  6. Kook ondertussen de penne al dente in gezouten water.

  7. Giet af en roer de penne door de saus. Werk af met basilicum.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pasta, Tomaat, Ui, Knoflook, Pancetta, Chilipeper, Kruiden, Wodka

Share it on your social network

Ga naar de inhoud