Een probeersel in de keuken kan soms verrassend goed uitpakken! Deze volkoren pasta met spinazie en hüttenkäse is daar een goed voorbeeld van. De eerste keer dat wij het gerecht maakten, gebruikten we namelijk alleen producten die we al in huis hadden. De koelkast ging open en we pakten de producten die ons lekker leken. Uiteindelijk eindigde dat in een toprecept dat ik zo snel mogelijk heb opgeschreven en uitgewerkt.

Pasta met spinazie en hüttenkäse

Als je een lekker en voedzaam gerecht zoekt, dan is pasta met spinazie en hüttenkäse je antwoord. De volkoren pasta met ruim 600 gram groenten en de hüttenkäse vormen samen een perfecte combinatie. De toevoeging van citroen maakt het lekker fris. Ik heb vegetarische wokreepjes gebruikt, maat mocht je vlees willen toevoegen dan kan dat. Denk aan kip bijvoorbeeld. Dat is ook licht en voegt extra eiwitten toe, naast de toch al eiwitrijke hüttenkäse.

Cottage cheese, huttenkaas of hüttenkäse?

Of je het nou hebt over hüttenkäse, cottage cheese of huttenkaas. Iedereen zal weten wat je bedoelt. Maar wat is het nou precies? Hüttenkäse is een kaassoort met een korrelige structuur. Het wordt gemaakt van wrongel die wel uitlekt, maar niet geperst wordt. Hierdoor blijft er wat melkwei achter. De kaas wordt ook niet gerijpt of gecoat. Hüttenkäse is een gezonde keuze omdat het weinig vet en koolhydraten bevat, maar wel veel eiwitten. Je kunt het in gerechten gebruiken, zoals deze pasta met spinazie en hüttenkäse of als broodbeleg.

Bewaren

Pasta met spinazie en hüttenkäse kun je goed bewaren. Dat is handig omdat je het dan bijvoorbeeld als lunch mee kunt nemen naar je werk. Laat het gerecht goed afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Op deze manier blijft het twee dagen goed. De volgende dag kun je het even opwarmen of koud eten.

Pasta met spinazie en hüttenkäse

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Pasta met wokreepjes, spinazie, hüttenkäse en citroen.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 3 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Kook de penne in ruim water in 11 minuten al dente.

  2. Giet een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de geperste knoflook even aan. Voeg de wokreepjes toe, samen met de basilicum en oregano. Bak de reepjes goudbruin.

  3. Voeg hand voor hand de spinazie toe aan de wokreepjes en wacht tot deze geslonken is.

  4. Giet de pasta af en bewaar een eetlepel kookvocht. Meng de hüttenkäse, Parmezaanse kaas, een eetlepel olijfolie, het kookvocht, het citroensap en de -rasp door de pasta. Verwarm nog even goed en breng op smaak met peper en zout.

  5. Schep de spinazie en de wokreepjes er door en garneer het een beetje Parmezaanse kaas.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pasta, Kaas, Kruiden, Spinazie, Kaas

Share it on your social network

Ga naar de inhoud