Een lekker en licht recept voor twee personen, daar hou ik van. Garnalen zijn altijd geliefd hier in huis en asperges sinds kort ook kwamen we achter. Het leek mij een heerlijk idee om ze te combineren in een pastagerecht. Zo kwam het dat we pasta met asperges en garnalen op tafel hadden staan.

Pasta met asperges en garnalen

Heel eerlijk had ik nog nooit echt asperges gegeten. Ik leefde in de veronderstelling dat ik ze niet lustte. Hoe ik daar bij kwam, dat weet ik niet. Mijn moeder had een kilo asperges gekregen van haar nicht en vertelde hoe lekker ze zijn. Ze was zo overtuigend dat ik niet anders kon dan ze ook klaarmaken. We begonnen met asperges met ham en ei en dat bleek een succes. Koen en ik hebben er van genoten. Alle reden om nog eens asperges te eten en er pasta met asperges en garnalen mee te maken.

Asperges

Nederlandse asperges zijn helaas niet het hele jaar door verkrijgbaar. Ze zijn alleen te koop tijdens het aspergeseizoen. Het aspergeseizoen start begin april en duurt tot en met 24 juni. Asperges zijn al 5000 jaar bekend als groente. In een piramide in Egypte zijn er zelfs oude muurtekeningen gevonden. Aan het begin van de twintigste eeuw werden asperges ook in Nederland bekend. In eerste instantie werden ze geteeld in Bergen op Zoom, tegenwoordig worden ze overal geteeld, maar het meest in Limburg en Noord-Brabant. Asperges zijn erg gezond, ze zitten vol vitaminen en mineralen! Dat het aspergeseizoen niet heel lang duurt hoeft je er niet van te weerhouden om daarna nog pasta met asperges en garnalen te maken. Je kunt asperges goed invriezen als je ze zorgvuldig schilt. Verpak ze in een zakje en leg ze in de vriezer, je kunt ze zeker drie maanden bewaren! Je kunt ze vanuit de vriezer direct koken, zonder ontdooien.

Garnalen

In pasta met asperges en garnalen gebruik je uiteraard ook garnalen. De keuze is enorm en ik denk dat je vooral de garnalen moet kiezen die jij het lekkerst vindt. Ik hou er zelf van om grote cocktail garnalen te gebruiken, vers van de visboer of ingevroren uit de supermarkt. De lekkerste garnalen die ik ooit gegeten heb, at ik op Tenerife. Koen en ik waren daar op vakantie en waren, op aanraden van de barman uit ons hotel, naar een haventje gegaan. Daar aten we de allerlekkerste paella met waanzinnig lekkere garnalen. Ze waren die dag vers uit de zee gevist. Het was fantastisch! Pasta met asperges en garnalen komt op een goede tweede plaats.

Pasta met asperges en garnalen

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 35 minuten
Pasta met gewokte asperges en garnalen in een heerlijk romige saus. Met geraspte kaas en kruiden.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Lente

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Pel de garnalen en haal het darmkanaal er uit, schil de asperges en snijd in stukken, pers de knoflook en snipper de ui. Hak de bieslook en de peterselie.

  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Giet een eetlepel olijfolie in een wokpan en roerbak de asperges en garnalen even kort. Voeg dan de knoflook en de ui toe en bak deze twee minuten mee.

  4. Meng de room met de geraspte Parmezaanse kaas en blus de asperges en de garnalen hier mee af. Laat een minuut of vijf koken en roer af en toe even door, breng op smaak met peper en zout.

  5. Voeg de bieslook en de peterselie toe en roer goed door.

  6. Schep de pasta en de asperges en de garnalen met de saus op het bord en garneer met wat bieslook, peterselie en Parmezaanse kaas.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pasta, Garnalen, Asperges, Room, Knoflook, Kaas, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud