Pasta chicken alfredo is misschien wel het makkelijkste Italiaanse gerecht om te maken, na pasta pesto. De basis bestaat uit slechts vijf ingrediënten, aangevuld met knoflookpoeder, zout en peper om het gerecht op smaak te brengen. Binnen twintig minuten staat deze heerlijke pasta op tafel!

Pasta chicken alfredo

Chicken alfredo is de Amerikaanse variant van de Italiaanse pasta alfredo. Voor pasta alfredo heb je verse fettucchine, boter en Parmezaanse kaas nodig. Pasta alfredo is bedacht door Alfredo di Lelio, hij heeft het bedacht in 1914. Het recept is dus al meer dan 100 jaar oud! In Amerika wordt er kip aan het gerecht toegevoegd en noemen ze het dus pasta chicken alfredo. Er is veel discussie over hoe de échte authentieke saus gemaakt wordt. Het staat vast dat, wat de juiste manier van saus maken ook is, het wel waanzinnig lekker is!

Snel klaar

Een voordeel van dit recept is dat het snel op tafel staat. Het langst aan pasta chicken alfredo duurt het om de kipfilets te bakken. Om precies te weten wanneer de kip gaar, maar nog wel sappig, is is door een vleesthermometer te gebruiken. De kerntemperatuur van de kipfilets moet tussen de 70 en 72 graden zijn. Dan heb je een heerlijk smakelijk stukje kip. Andere snelle pasta’s zijn pasta aglio en olio, met knoflook en olijfolie, en spaghetti vongole.

Comfort food

Wij zijn groot fan van pasta chicken alfredo! We maken het graag als we niet veel tijd hebben, of als we behoefte hebben aan ultiem comfort food. Zeg nou zelf, wat kan er mis gaan aan een pasta met roomsaus? Ander favoriet comfort food hier in huis zijn een gezondere kapsalon en chili cheese fries, want met patat ga je ook nooit de mist in. Ook lasagne is natuurlijk top… Ach de lijst is eindeloos!

Pasta chicken alfredo

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Pastalinten met gebakken kipfilet in plakjes met een heerlijk romige kaassaus.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Dep de kipfilets droog met een keukenpapiertje, bestrooi rondom met peper en zout. Verwarm wat olie en boter in een pan en bak hierin de kipfilets rondom bruin en gaar. Dit duurt, afhankelijk van de grootte en de dikte van de kipfilets, ongeveer 15 minuten.

  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet vervolgens af.

  3. Neem de gare kipfilets uit de pan en smelt in dezelfde pan, op laag vuur, 75 gram roomboter. Als de boter gesmolten is voeg je de slagroom toe. Roer goed door.

  4. Voeg vervolgens beetje bij beetje de geraspte Parmezaanse kaas toe en blijf goed doorroeren tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met het knoflookpoeder, zout en peper.

  5. Schep de saus door de pasta, snijd de kipfilets in plakjes en serveer met gehakte peterselie.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pasta, Kaas, Boter, Kip, Slagroom

Share it on your social network

Ga naar de inhoud