Met Pasen in het vooruitzicht, is het tijd om te genieten van gezelligheid met familie en met heerlijke gerechten. En wat is er nu beter dan een smeuïge, romige tiramisu met een verrassende paastwist? Ontdek een verleidelijk recept voor paastiramisu met witte chocolade en bokkenpootjes, dat niet alleen heel makkelijk bereiden is, maar ook een onweerstaanbaar feestje.

De klassieke tiramisu kent iedereen wel denk ik: een dessert met lange vingers, mascarpone, koffie en cacao. Als ik uit eten ga en dit gerecht staat op de kaart, dan hou ik daar serieus rekening mee bij het voor- en hoofdgerecht. Tiramisu is echt mijn favoriet! Daarom vond ik het leuk om voor de aanstaande paasdagen een andere variant te maken met bokkenpootjes en witte chocolade. O, en in plaats van koffie gebruikte ik sinaasappel-mangosap! Dat geeft het gerecht iets heel fris en het past heel goed bij witte chocolade. Uiteraard heb ik de paastiramisu afgemaakt met paaseitjes en wat bokkenpootjes, helemaal in stijl!

Voor deze paastiramisu heb ik, zoals gezegd bokkenpootjes gebruikt. Niet de gewone, maar de paasversie van de bokkenpootjes met gele chocolade. Bokkenpootjes zijn twee meringues van amandelschuim met een crème vulling en de uiteinden gedipt in chocolade. Bokkenpootjes voegen een heerlijke textuur toe aan dit dessert. Het voordeel van bokkenpootjes is dat ze wat steviger en krokanter blijven dan lange vingers. Bovendien voegen de bokkenpootjes een feestelijk tintje toe aan de presentatie van de paastiramisu, waardoor het een waar pronkstuk wordt op je paastafel. Ben je niet zo’n fan van bokkenpootjes, dan kun je natuurlijk ook gewoon lange vingers gebruiken hoor!

Dit recept voor paastiramisu met witte chocolade en bokkenpootjes is overheerlijk en echt voor iedereen die van zoete desserts houd! Omdat er geen koffie of likeur voor gebruikt is, is het ook een heel leuk toetje voor kinderen. Met eenvoudig verkrijgbare ingrediënten is het perfect voor zowel beginnende als ervaren thuiskoks. Of je nu indruk wilt maken op je gasten of gewoon lekker zelf wilt genieten, deze paastiramisu zal zeker in de smaak vallen.

Ben je op zoek naar een ander verrassend tiramisu recept? Dan vind je een tiramisu met passievrucht en mango misschien ook wel lekker! Het is een recept dat ik ooit maakte voor Kerst, maar het kan met Pasen ook prima! De basis is trouwens iets gezonder met Griekse yoghurt, slagroom en veel fruit.

De paastiramisu kun je prima vooraf maken. Je kunt het direct serveren, maar in de koelkast stijft de mascarpone iets verder op waardoor het opscheppen van het dessert wat makkelijker gaat. Wil je de tiramisu bewaren, dan doe je dat het best in de koelkast. Bewaar het niet langer dan 2 dagen. Kleine tip: decoreer de tiramisu vlak voor je die gaat serveren. De kleur van de paaseitjes kan uitlopen als de tiramisu een tijdje in de koelkast heeft gestaan. Dat kan geen kwaad, maar het ziet er iets minder smakelijk uit. Haal de ingrediënten in huis en maak je klaar om indruk te maken met deze onweerstaanbare paaslekkernij. Laat de paasvreugde maar komen!

Paastiramisu

Kooktijd 29 minuten Totale tijd 29 minuten
Paastiramisu met bokkenpootjes, witte chocolade en paaseitjes
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 8 Beste seizoen: Lente

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Smelt de witte chocolade au bain marie en laat even afkoelen.

  2. Klop intussen de slagroom stijf en meng met de mascarpone tot een stevige crème.

  3. Zet de mixer op de laagste stand en voeg de gesmolten witte chocolade in kleine beetjes aan de crème toe.

  4. Halveer de bokkenpootjes, doop ze in het mango sinaasappelsap en bedek de bodem van een (oven-)schaal met halve bokkenpootjes. Mijn ovenschaal heeft een afmeting van ongeveer 35 x 20 centimeter.

  5. Schep de helft van de chocolade-mascarpone crème op de bokkenpootjes en herhaal dit nog een keer: een laag gehalveerde bokkenpootjes en een laag crème.

  6. Strijk de bovenste laag crème glad en decoreer met bokkenpootjes en paaseitjes.

    Eet smakelijk!

Keywords: Koekjes, Mascarpone, Slagroom, Chocolade, Sap

Share it on your social network

Ga naar de inhoud