Wat is er feestelijker met Pasen dan een mooi gedekte tafel vol lekker eten, waar je heerlijk met familie of vrienden van kan genieten? Niets toch? Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om zelfgemaakte gerechtjes op die tafel te zetten. Zo kun je heel makkelijk een paastiramisu of een croissantkrans maken, maar ook deze paasgebakjes van bladerdeeg mogen zeker niet ontbreken!

Deze leuke paasgebakjes zijn gemaakt van bladerdeeg, gevuld met kaneelsuiker en afgewerkt met mascarponeroom en een chocolade paaseitje. Een klein feestje! Ze zien er heel leuk uit en zijn ook heel makkelijk te maken! Alles dat je nodig hebt voor de basis is bladerdeeg, boter, suiker en kaneel. In het recept lees je hoe je het bladerdeeg vult. Daarna snijd je de deegplak in repen van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter breed.

Die repen pak je aan de boven- en onderkant vast en draai je in tegengestelde richting, zodat een spiraal ontstaat. Die spiraal rol je op tot een soort slakkenhuisje, waarna je het uiteinde wegstopt onder het deeg zodat je een mooie cirkel krijgt. That’s it! Heel eenvoudig met een groots resultaat!

Bladerdeeg is een zogenaamd ‘getoerd’ deeg. Dat houdt in dat het gemaakt wordt door steeds een laag boter op een laag deeg aan te brengen, het deeg te vouwen en uit te rollen. Het vouwen en rollen wordt meerdere keren herhaald. Hierdoor zijn de laagjes boter en deeg afgewisseld, wat zorgt voor het ‘bladeren’ van het deeg wanneer het gebakken wordt.

Bladerdeeg kan vers worden gekocht, op een rol. Deze variant vind ik het fijnst om te gebruiken voor de paasgebakjes. Je kunt ze hiermee iets groter maken en makkelijker vullen. Ook kun je bladerdeeg ingevroren kopen, dat zijn de bekende vierkante plakjes. Als je deze liever gebruikt dan een rol, heb je voor dit recept ongeveer 12 plakjes nodig. Uiteraard kun je bladerdeeg ook zelf maken. Dat kost wat tijd, maar het is uiteindelijk het lekkerst.

Ik kan mij voorstellen dat je de gebakjes wilt voorbereiden voor Pasen. Je kunt deze paasgebakjes prima vooraf maken en later eten. Zorg er voor dat je de gebakjes, zonder de room, in een goed afgesloten bakje bewaart. Ze blijven zeker twee dagen goed! De gebakjes hoeven niet per se in de koelkast bewaard te worden, je kunt het bakje ook in een keukenkastje zetten. Als je de paasgebakjes serveert maak je de room, al kun je ook die voorbereiden, en maak je ze af met een rozetje van de room en een chocolade paasei.

Paasgebakjes van bladerdeeg

Kooktijd 25 minuten Totale tijd 25 minuten
Paasgebakjes van bladerdeeg met mascarponeroom en chocolade paasei
Moeilijkheidsgraad: Beginner Temperatuur: 200  °C Porties: 14 Beste seizoen: Lente

Wat heb je nodig?

Ingrediënten vogelnestjes

Ingrediënten mascarponeroom

Overige ingrediënten

Aan de slag

 1. Verwarm de 0ven voor op 200 graden boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 2. Neem de rollen bladerdeeg en rol ze uit. Bestrijk allebei de plakken bladerdeeg met gesmolten boter.

 3. Meng de kristalsuiker met kaneel en kardemom. Roer goed door elkaar en verdeel gelijkmatig over één van de plakken bladerdeeg.

 4. Neem de andere plak bladerdeeg en leg deze met de beboterde kant op de kaneelsuiker en druk voorzichtig aan.

 5. Snijd het bladerdeeg in stroken van ongeveer 1,5 - 2 centimeter.

 6. Pak een strook bladerdeeg aan beide kanten vast en draai de uiteinden in tegengestelde richting. De strook vormt zich als een spiraal. Leg één uiteinde van de spiraal op de bakplaat en rol op als een slakkenhuis tot een vogelnestje. Vouw het andere uiteinde onder het nestje.

 7. Herhaal dit tot al het bladerdeeg opgerold is. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte tussen de vogelnestjes is als ze op de bakplaat liggen. Het kan zijn dat je ze in twee keer moet bakken.

 8. Bestrijk de vogelnestjes met melk en bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

 9. Maak in de tussentijd de mascarponeroom door de slagroom op te kloppen met vanillesuiker. De slagroom hoeft niet 100% stijf te zijn, maar moet ook niet langer vloeibaar zijn. Meng vervolgens kort de mascarpone door de slagroom zodat er een egale crème ontstaat. Mix niet te lang, dan wordt de crème boterig. Schep de mascarponeroom in een spuitzak.

 10. Als de vogelnestjes gaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Vervolgens spuit je er een toefje mascarponeroom op en maak je ze af met een paaseitje.

  Geniet er van!

Keywords: Bladerdeeg, Suiker, Kaneel, Kardemom, Boter, Melk, Mascarpone, Slagroom

Share it on your social network

Ga naar de inhoud